Smink & Makeup

Néhány tipp a tökéletes szemöldökhöz

2011. június 28. spacegirl

Tippek Anastasia Soare-tól, aki eddig többek között Penélope Cruzzal, Reese Witherspoonnal és Kim Kardashiannal dolgozott együtt.

  1. A legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet a szemöldökével kapcsolatban: ha a szemöldököt középen túlszedik, amitől a szemek túlságosan távolülőnek tűnnek. Sajnos ez nem olyan, mint egy rossz frizura, mert előfordulhat, hogy nem is nő rendesen vissza. Egy másik hiba, ha túlrövidítik a szemöldököt. A szemöldök keretet ad az arcnak, ezért is nagyon fontos, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a formája.
  2. A szemöldökszínezés szabályai: szőke haj esetén a szemöldöknek egy árnyalattal sötétebbnek kell lennie, sötét haj esetén pedig egy árnyalattal világosabbnak. Sötét szem esetén lehet sötétebb a szemöldök, világos szem esetén azonban ez túl nyers hatású.
  3. A szemöldök ideális formája: a szemöldöknek az orrcimpával egy vonalban kell kezdődnie. Legmagasabb pontját az orrcimpát és a pupillát összekötő egyenes jelöli ki, végét pedig az orrcimpától a külső szemzugon át húzott egyenes.
  4. A szemöldökszedés javasolt gyakorisága: 3 hetente szakembernél, közötte pedig otthon a cél a profi által kialakított forma megtartása.
  5. A szemöldök legfontosabb, otthoni beszerzésre is ajánlott kellékei: szemöldökfésű, megfelelő árnyalatú, hideg színű szemhéjpúder vagy szemöldökceruza, szemöldökcsipesz, világos árnyalatú szemhéjpúder a szemöldökcsontra, illetve esetleg festő sablonok és szemöldök zselé.
  6. Az aktuális szemöldök trend: a vastagabb és sűrűbb szemöldök.

 via Refinery 29

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása