Smink & Makeup

3 sminktrend a kifutóról a mindennapokra

2011. július 13. spacegirl

A MAC San Franciscói vezető sminkese, Louise Zizzo tippjei, hogy hogyan ültesd át a kifutók 3 sminktrendjét a mindennapokba.

1. Sötétlila ajkak

Vigyél fel egy keveset egy a bőrszínednél valamivel világosabb szemhéjpúderből a szád köré, majd egy lapos ecsettel tedd fel a rúzst, pl. a Semi-Precious kollekcióból a Musky Amethyst árnyalatot. Egy burgundi vagy gesztenye szájkontúr ceruzával rajzold meg a száj felső vonalát és ányékold szád szélét, hogy teltebbnek látsszanak az ajkaid. Csak a száj közepére vigyél fel szájfényt és kész is! A sminked többi része legyen minimális, rózsaszínes-barack pirosítóval és nem túl erős szemsminkkel.

2. Smaragdzöld füstös szem

A szemhéj alapozása után vigyél fel a mozgó szemrészre pl. a Semi-Precious kollekció Dark Indulgence szemhéjpúderéből, majd szürkésbarnával satírozd el az éleket. Tedd ugyanezt a szem alatt is. Fekete szemceruzával húzd ki a szemedet alul és felül is (a vízvonalon). Húzd ki a szemedet felül a pillák tövében szemceruzával vagy tussal és tegyél fel egy jó adag szempillaspirált is. A füstös szem mellé hangsúlyozd a szemöldöködet egy kicsit jobban, tegyél fel egy barackos-korall árnylatú pirosítót, az ajkaid pedig maradjanak viszonylag természetesek.

3. Piros szemfesték

Ez veszélyesebb vállalkozás, mint a szinte elronthatatlan, klasszikus füstös szem, hiszen ha rosszul viszed fel a piros festéket, akkor inkább egy gyulladásra hasonlít, mintsem sminkre. Zizzo azt tanácsolja, hogy a piros szemfestéket a mozgó szerészre vidd fel, majd egészítsd ki egy meleg, matt szemhéjpúderrel világosbarna vagy szürkésbarna színben. Ezt követően húzd ki a szempillák tövében sötétbarna szemceruzával és satírozd el. Erősen spirálozd a szemed hozzá. Az arcodra és az ajkaidra világos rózsaszínt vigyél fel.

via Refinery29

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása