Smink & Makeup

Bloggerinák: Tündi, a Kiss and Lips blog szerzője

2011. július 18. spacegirl

A Bloggerinák sorozatunkban ma Tündit, a Kiss and Lips blog íróját mutatjuk be.

Mi ez? A Bloggerinák sorozatban olyan hazai bloggereket mutatunk be, akik szépség témában vezetnek blogot. Az emailes interjúk során 15 körkérdést teszünk fel, így mindenkit azonos szempontok szerint tudunk bemutatni. A válaszokat pedig néhány további kérdéssel boncolgatjuk tovább.

Mikor kezdted a blogolást és mi volt a motivációd?

Egy éve blogolok, és azért kezdtem el, mert le akartam foglalni magam valamivel. Eleinte csak külföldi beauty blog-okat olvastam, majd amikor megtaláltam Suzy blogját, és rajta keresztül a többiekét, én is késztetést éreztem, hogy csináljak egy ilyet, vagy legalábbis egy hasonlót.

Mi alapján választod meg a témákat, amikről írsz?

Ha sminkről van szó, akkor vagy csak kitalálok valamit, vagy egy kép inspirál arra, hogy elkészítsem, viszont, ha személyesebb bejegyzésről van szó, akkor természetesen az aktualitás a fő szempont, a saját érzéseim befolyásolnak. A témaválasztásnál elsőként mindig azt veszem figyelembe, hogy belegondolok: engem érdekelne ez a post? Engem megfogna ez a cím, rákattintanék a linkre? Mindenképpen olyan dolgokról akarok írni, ami érdekel másokat és kielégíti az olvasók igényeit.

Figyeled, hogy mennyien nézik a blogodat (egyedi látogatók, oldalletöltések)? Fontos Neked, hogy sokan kövessék?

Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor látom növekedni a követők számát a Facebookon vagy a blogon, de ennél többet nem foglalkoztam soha azzal, hogy mik a statisztikák. Tudom, hogy meg lehet nézni a blogon, de még sose tettem meg. Most akkor megnézem: Oldalmegjelenítések száma ma: 249, Oldalmegjelenítések száma tegnap: 1530, Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban: 61853, Összes oldalmegjelenítés: 177 782. Szóhoz sem jutok! Ezt nem is gondoltam volna! :)

Hogyan tanultál sminkelni (pl. család, tanfolyam, sminkvideók, blogok)?

Nem tanultam sehol, de nagyon szeretném, hiszen én még mindig kezdőnek tartom magam. Videók alapján próbáltam sminkelni eleinte, valamint különböző képekről, vagy éppen másoktól lestem el ezt-azt, tippeket, ötletet, technikákat.

Ki tudsz emelni egy olyan egyszerű trükköt, ami igazán ütős eredményt hoz?

Hiszel a véletlenekben? Mert éjszaka pont erről post-oltam.

Mivel foglalkozol, amikor nem blogolsz (munka/tanulás)?

Suliba járok, ősztől kozmetikusnak fogok tanulni, kicsit abbahagyom az egyetemet, mert amire eddig jártam, az nem tetszett. Meg szeretném csinálni ezt az OKJ-t, mellé pedig egy felsőfokú angol nyelvvizsgát, aztán majd kiderül, hogy felvesznek-e legközelebb. Gyermekpszichológus szeretnék lenni. Most éppen nem dolgozom, de nagyon szeretnék, már körülbelül fél éve keresek munkát, de még nem jártam sikerrel, sajnos.

Olvastam én is a munkakereséseddel kapcsolatos posztot. Érkezett a kommentekben olyan ötlet vagy tanács, amiből ihletet merítettél, esetleg olyan történet, ami neked is tanulságos volt?

Igen, minden visszajelzést elolvastam és voltak köztük nagyon érdekesek. Szeretem amúgy megtudni mások tapasztalatait, főleg ezzel a témával kapcsolatban. Kaptam segítséget is, például írtak nekem, hogy hogyan tudnám eladhatóbbá tenni az önéletrajzom, és olyan is volt, aki szólt egy munkalehetőségről, amit bár ki kellett hagynom, mert nem vagyok budapesti, de nagyon kedves gesztus volt.

Többször írtál már a visszajelzésekről is, hogy bántanak a negatív kommentek, kérdések, amik akár hozzád, akár más bloggerinákhoz érkeznek, illetve ennek ellenpólusaként, hogy a felbuzdult "rajongók" téged és még a barátodat is bejelölik Facebookoon. Mi volt a lepozitívabb élményed az olvasókkal kapcsolatban?

Nemrégiben elveszítettem egy családtagomat, és kiírtam a blog Facebookján, hogy sajnos kicsit abbahagyom a blogolást. Nagyon sokan írtak nekem, hogy tartsak ki, és hogy várnak vissza. Nagyon jól esett, hogy mint embert is szeretnek ennyire az olvasóim, rengeteg pluszt adott ez nekem akkor. Voltak olyanok is, akik Formspringen, vagy levélben is írtak arról, hogy velük is történt hasonló eset, próbáltak segíteni, együttéreztek velem. Azt hiszem, ez volt az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy nahát, ezek az emberek, akik olvasnak, milyen közel is állnak hozzám.

Mondtad, hogy azt tartod elsősorban szem előtt, hogy másokat is érdekeljen a poszt. Gondoltál arra, hogy pl. újságíróként dolgozz vagy a gyermekpszichológia az abszolút szerelem?

Igen, gondoltam rá, és mostanában még jobban is érdekel a dolog, mint eddig. Tervezem, hogy utánanézek tanfolyamoknak, iskoláknak, ahol tanulhatnék újságírást. A pszichológiával pedig már szuperül össze is lehet kapcsolni, szívesen írnék ilyen témában is, nem csak szépségápolással kapcsolatban.

Melyik a kedvenc hasonló témájú blogod és/vagy YouTube "sminkgurud"? Van példaképed ezen a területen?

Abszolút kedvencem és példaképem Viola, a Killer Colours blogról. Imádom a stílusát, a sminkjeit, nagyon tehetséges és szuper blogot vezet. Nem mellesleg gyönyörű is, úgyhogy vizuális gyönyör az ő postjait nézni és olvasni.

Melyik az abszolút kedvenc sminkmárkád?

Most teljesen odavagyok a Sleek termékekért, úgyhogy ő most a kedvenc. Amúgy a Mac-et mondtam volna, mert minden kategóriában szuper termékei és kínálata van, de kicsivel magasabb árkategória, és amíg nem dolgozom, addig nem igazán engedhetem meg magamnak, pedig őt is imádom.

Melyik a három kedvenc sminkterméked, amit mindenképpen ajánlasz másoknak is?

Az eddigi legjobb alapozó, amit használtam az a Maybelline Affinitone Mineral folyékony alapozó, az üveges változat, a legjobb szempillaspirálom a Max Factor False Lash Effect Fusion, mert a két kedvenc spirálomat ötvözték benne, szájfényekből pedig az összes Mac szájfényemre azt tudom mondani, hogy gyönyörűek és tartósak.

Mi volt a legnagyobb csalódásod a sminktermékek közül?

Valószínűleg én még nem csalódtam sminktermékben igazán, mert már öt perce gondolkodom rajta, de nem jut eszembe semmi. Ezek szerint jó vásárló vagyok.

Volt már olyan termék, amit azért vásároltál meg, mert arra gondoltál, hogy az olvasóidnak milyen érdekes lesz, ha írsz róla?

Nem volt, minden terméket azért vásárolok meg, mert nekem tetszik és ki akarom próbálni. A kommentekből tudom, hogy szzerencsére én is azokat a termékeket tartom általában érdekesnek, amiket az olvasóim is.

Milyen témák a legnépszerűbbek a blogodon (pl. sminktippek, tutorialok, tesztek, személyes bejegyzések, nyereményjátékok)?

A nyereményjátékok egyértelműen minden blogon népszerűek, nem is kell megmagyarázni miért. Nálam úgy érzem a személyesebb bejegyzéseket jobban kedvelik az olvasók, vagyis arra több visszajelzés érkezik, de remélem a többi témával, bejegyzéssel is meg vannak elégedve.

Mennyit foglalkozol a blogolással egy nap/egy héten?

Napi pár órát mindenképpen igénybe vesz, egy hét alatt pedig kb. annyit, mintha egy napig csak a blogot bújtam volna. Tényleg sokan elképzelni sem tudják, hogy ebben mennyi munka van. Fotózni, tesztelni, sminkelni, fotókat szignózni, méretezni, szöveget írni, stb...

Ha úgy alakul, hogy sikerül elhelyezkedned, akkor is mindenképpen bele fogod préselni a mindennapjaidba?

Sokszor példálózom a drága nagymamám bölcsességeivel, most is ezt fogom tenni: "Mindenkinek arra van ideje, amire akarja".

Tudatosan építed a közösséget és a látogatottságot a blogodon? Ha igen, mik a kedvenc praktikáid, amiket másokkal is szívesen megosztanál?

Csak annyira építem tudatosan, amennyire mások is. Van Facebook oldala a blognak, ez a blog oldalsávjában is fel van tüntetve, itt is lehet csatlakozni, valamint a játékok során mindig szabály, hogy követőnek kell lenni itt-ott, ez például elég tudatos közösségépítés, általában ez a leghatásosabb.

A blogodon kívül van még olyan oldal vagy újság, ahol publikálsz?

Igen, pár napja lettem tagja a Fashionfave divatblognak, ahol többnyire a Beauty vonalat erősítem. Itt Lara névvel fogok postolni, ha valakit érdekel.

Ismertél meg új barátokat a blogoláson keresztül, akikkel offline is tartod a kapcsolatot?

Igen, a legtöbb bloggerinával már ismerjük egymást személyesen is, és tartjuk is a kapcsolatot, például Mártival, Timivel, Fruzsival, Dorkával, Suzy-val. Mindennapos kontaktom pedig Nikivel van. Nagyon szeretem a bloggercsajokat!

+1: Ki legyen a következő interjú alanya?

A legszívesebben Timi válaszait olvasnám.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása