Smink & Makeup

Urban Decay: Big Fatty Mascara

2011. július 22. spacegirl

A Facebookon feldobott három Urban Decay termék közül a Big Fatty szempillaspirálra szavaztatok a legtöbben, így erről lesz teszt.

A Big Fatty Mascara az Urban Decay legnépszerűbb szempillaspirálja. A neve egyrészt a nagy duci applikátorra, másrészt az ígért hatásra utal, hogy ti. dús és hosszú pillákat varázsol. A hivatalos leírás szerint az eredmény vetekszik a műszempillákkal.

A Big Fatty csomagolása és a megjelenése sokkal vidámabb, mint általában a spiráloknak, hiszen a legtöbb gyártó sötét és egy(-két)színű csomagolást választ. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a színes borítás matrica, ami idővel elkezd lejönni róla.

Ami az applikátort illeti, ahogyan már utaltunk rá, meglehetősen nagy. Ennek az a hátránya, hogy a kisebb szemű, illetve rövidebb pillájú lányok nehézkesen tudják használni. A nagy fejjel sajnos nagyon könnyű összekenni az alsó pillákat, illetve a bőrt.

Hogy hogyan működik a gyakorlatban, az alábbi két képen láthatjátok:


Spirál nélkül


Szempillagöndörítés és két réteg Big Fatty után

Látszik, hogy a Big Fatty látványosan hosszabbítja a pillákat és nem ragasztja össze őket. (Kb. 2 és fél hónapja van meg.) Ez egy szárazabb spirál, ne számítsatok nedves, fényes hatásra. Előnye, hogy nagyon gyorsan teljesen megszárad a pillákon. A dúsító hatásával viszont vitatkoznék, ezt én nem érzékeltem. Olvastam olyan véleményeket, hogy irritálja a szemet, de ilyet szerencsére nem tapasztaltam.

Az ára egyébként 20 dollár, azaz durván 3.800 Ft. Bár nem rossz spirál, egyáltalán nem kiemelkedő, nem fog fájni a szívem amiatt, hogy itthon nehéz beszerezni. Ebben az árkategóriában egészen könnyű hasonlót vagy jobbat találni (pl. MAC Opulash).

  • Termék: 4/5
  • Pigmentáltság: 5/5
  • Textúra: 5/5
  • Tartósság: 5/5
  • Felvitel: 3/5
  • Csomagolás: 3/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása