Smink & Makeup

Hogyan viseld a kék szemfestéket?

2011. augusztus 02. spacegirl

Bár a kék szemfesték visszajött a divatba, azt azért el kell ismernünk, hogy egészen ijesztően tud kinézni, ha rosszul viszed fel. Nekem leginkább egy-egy BKV ellenőr vagy közértbeli pénztáros jut az eszembe, amikor a rosszul applikált kék szemfestékre gondolok.

A kék szemfestéknek nem kell amatőrnek vagy utcalányosnak tűnnie, ha jól van megcsinálva. Íme néhány tipp, hogy hogyan viseld jól a kéket:

1. Satírozd össze a világos és sötét kék színeket! A legrosszabb, amit tehetsz a két szemfestékeddel, ha éles vonalakat hagysz az eltérő kék árnyalatok között. Szerezz be egy jó satírozó ecsetet, amivel el tudod mosni az éleket.


Sigma - E25

2. Ne használj kéket az egész szemeden! A kék szemfestéket a mozgó szemrészre és a mélyítővonalra vidd fel, semmiképpen se a szemöldöcsontig. A szemöldökcsontra már inkább egy a bőrszínednél világosabb, természetes árnyalatot válassz, például áttetsző barackot vagy világos pezsgőszínt.

3. Viselj kék tust a kék szemfestékkel! Ez nem "kötelező", de megijedni sem kell tőle. A fekete tus és a kék szemfestékek éles kontrasztot alkotnak, ezért érdemes kipróbálni a kék tust. Először sötétebb tengerészkéket próbálj, majd amikor azzal már megbarátkoztál, akkor az élénkebb árnyalatokat.

4. Ne viselj élénk rúzst a kék szemfestékkel! Legalábbis akkor, ha az utcalány stílus nem jön be. Maradj a természetes színeknél, világos rózsaszínnél vagy átlátszó szájfénynél. 

via FashionIndie

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása