Smink & Makeup

Kate Winslet, Rachel Weisz és Emma Thompson a plasztika ellen

2011. augusztus 18. spacegirl

Olvasom, hogy Kate Winslet, Rachel Weisz és Emma Thompson közreműködésével megalakult a Brit Kozmetikai Beavatkozás Elleni Szövetség (British Anti-Cosmetic Surgery League). A szövetség célja, ahogyan a nevében is benne van, hogy fellépjen a Hollywood irányából érkező, szépészeti célú plasztikai beavatkozások nyomásával szemben.

Kate Winslet egyenesen azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy az erkölcsei ellen való dolognak tartaná, ha ilyen beavatkozásra vetemedne. (Kate egyébként a legfiatalabb a trióból, 35 éves, így részéről talán még egy kicsit korai ezen moralizálni.)

A téma mindenesetre számos kérdést felvet.

Mindenki másképpen öregszik. A szerencsésebbek (és jómódúbbak) idősebb korukra is jól nézhetnek ki mindenféle beavatkozás nélkül. A kevésbé szerencsések viszont könnyen azon kaphatják magukat, hogy a lelógó szemhéjuktól már szinte ki sem látnak vagy a nyakukig ér a szarkalábuk. Arról már nem is beszélve, hogy gyermekvállalás után általában a legfeszesebb melleknek is lőttek.

A kérdés pedig az, hogy el kell-e fogadni mindezt, mint az élet természetes velejáróját vagy közbelépni és megcsináltatni ezt-azt? És mi van akkor, ha valaki nem tudja elfogadni a régi fénye elvesztését és összezuhan az önbizalma, rosszul érzi magát a bőrében? Ha pedig a beavatkozás mellett dönt, akkor lehet-e mértéket tartani vagy egyenes út vezet túlzásba eséshez?

Persze könnyen lehet, hogy ez az egész csak azért alakult ki, mert nagy a nyomás, hogy jól kell kinézni és kb. 40 fölött már nincs is élet. Minden bokorból egy photoshopolt modell vagy botox-fejű sztár bújik elő.

De vajon szerencsés, ha már abból az irányból is jön a nyomás, hogy szépészeti beavatkozást csináltatni (kb.) erkölcstelen dolog?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása