Smink & Makeup

Garnier Color Naturals: Jeges Gesztenyebarna

2011. október 10. blondiegirl

Sokszor gondolkodtam már azon, hogy szívesen kipróbálnám a hajfetést, de teljesen más színűre váltani nekem túlzásnak és merésznek tűnt, barnáról barnára festeni csak frissítésnek pedig nem láttam értelmét. Most azonban, hogy kaptunk tesztelésre egy doboz Garnier Color Naturals tartós hajfestéket, úgy döntöttem kipróbálom, lesz ami lesz.

Az "Intenzív feketék" és "Ellenállhatatlan barnák" árnyalatai igazi divatos őszi színek. Közülük tesztünk során a Jeges Gesztenye árnyalatot használtuk. Segítségünkre volt Kaján Eszter fodrász, neki ezúton is köszönjük értékes szakmai megjegyzéseit.

CN_Box-4_15.jpg

Amit a dobozon látunk:

4.15
A professzionális festékek esetében minden színnek egyedi számkódja van. A Garnier nem professzionális festék, mégis megfelelően kódolja a színeket, a sokszor látható, semmit sem jelentő fantázia-számozás helyett. Az első szám mondja meg a színmélységet, ezek a természetes színek, a pont utáni számok pedig az árnyalatok. Az első az erősebb, ami dominálni fog, a következő árnyalat pedig akkor látható, amikor hajunkon megcsillan a fény, ettől lehet például egy szőke aranyló. A szín, amit várhatunk festés után egy 4.15 kódú festéktől a barna (4), ami jeges vagy hamvas (1), esetleg enyhén vöröses gesztenye (5) árnyalattal.

3 "olajjal": olíva, avokádó, karité
A Garnier Color Naturals 4.15 ammóniát tartalmaz, ami fellazítja a haj szerkezetét és így könnyebben jut be a festék a szálak belsejébe. Ma már sok ammóniamentes hajfesték kapható, amelyek kevésbé károsak, de ezekkel nem érhető el ennyire tartós hatás. Szerencsére az ápoló olajok belülről táplálják a hajat, ami érezhetően jobb minőségű lesz.

Tökéletes őszhajfedés
Nekem rengeteg ősz hajszálam van, festés után egyet sem találtunk, tehát ezt a próbát maximálisan kiállta. 

Amit a dobozban találtunk:

  • Használati utasítás: részletes és jól érthető.
  • Hajfestékkrém tubus
  • Színelőhívó flakon
  • 1 pár kesztyű
  • Utóápoló balzsam olívaolajjal

Kicsit sajnáltuk, hogy nincs színfelvivő flakon, így szükséges egy ecset beszerzése, amivel a festést elvégezzük.

Használat:

A hajfesték finom krémes állagú, nem csepeg, könnyű vele dolgozni. Valóban tartós, már első hajmosáskor is alig engedte a színét. Egy doboz festék rövid hajra elegendő, ha valakinek dús haja van és vállig ér, már lehet, hogy két adagra van szüksége. Nekem váll alá érő hajam van, de mivel gyakorlott fodrász vitte fel a festéket, és barnáról festettük kicsit sötétebb barnára, egy adag szűken elég volt.

Értékelés:

  • Árnyalat: 5/5
  • Őszhajszál fedés: 5/5
  • Színtartás: 4.5/5
  • Csomag felszereltsége: 4.5/5
  • Használati útmutató: 5/5
  • Összetevők: 4/5

A Garnier Color Naturals tartós hajfesték tökéletesen hozta a várt eredményt. A Jeges Gesztenyebarna vidám, lendületes, divatos szín. Rendkívül tartós és tökéletes a fedése. Az ammónia káros hatásai miatt ugyan pontot vontunk az értékelés során, de a festékben lévő tápláló olajok, és a balzsam miatt a termék összességében megérdemli a kiváló minősítést. Mindenkinek nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.

A teszt során mindenben a használati útmutató szerint jártunk el, a festés előtt 48 órával allergiatesztet végeztünk.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása