Smink & Makeup

Variációk extrém sminkre

2011. október 29. Judit04

Extrém oktatáson jártunk, ahol a sminkes lányok új technikát tanultak. Nagyon érdekes volt nézni, hogy egy adott feladatból mennyiféle látásmód született. Volt, aki körökkel dolgozott, volt aki más formákkal, illetve a színekben is különböztek a munkák.

A feladat az volt, hogy ceruzával éles kontúrt készítsenek és azt elsatírozva alakítsák ki a smink formáját. Majd ezután a pigmentekkel a színvilágot kellett kialakítani, azokat is elmosva, satírozva, hogy „füstös” hatást keltsen. Árnyékolni és kiemelni is kellett, amihez  különböző highlight termékeket és bronzosítót használtak. Kiemelni egy fehér porral is lehet, ha nincs más. Árnyékolni pedig barna szemhéjfestékkel is, ha nincs más eszközünk.

Nagyon fontos, hogy milyen ecsetekkel dolgozunk. A ceruza elmosásához szükség van egy műszálas ecsetre, a színek felviteléhez pedig egy tömörebb ecset kell és egy tömör satír ecset, amivel el tudjuk mosni.

A képeken látható sminkek egy ceruzás alappal indultak, ami az egész smink karakterét adja, majd satírozással és árnyékolással folytatódtak. A színek használata szabadon választott volt, a highlightok is finoman bele lettek a sminkekbe csempészve. A lányok különböző arcokon, különböző karakterekkel dolgoztak.


Ezt a sminket szerzőtársunk, Kathuska készítette!

Mindent összevetve nagyon sikeres volt az oktatás. Ti hogyan látjátok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása