Smink & Makeup

Tusmustra - Filces tusok

2011. november 18. Katushka

A harmadik kategória a tusokon belül az nem más, mint a filces tusok. Ezt elsősorban azoknak ajánlom, akiknek bizonytalan a kezük az ecsettel. Ezzel a fajta tussal nincs sok gond. Nagyon könnyű velük bánni, mert olyan mintha egy filctollal dolgoznánk. Amit észrevettem, hogy nem olyan erősen pigmentáltak, mint akár egy folyékony tus, akár egy gel liner.

Az első tesztalany a Maybelline Master Precise liquid eyeliner. A három filctusom közül ennek van a leghosszabb hegye. Szerintem ezzel lehet a legszebben dolgozni. Könnyen lehet vele hajszálvékony és vastag vonalat is húzni. Amiben még szintén kiemelkedik a többi közül, hogy pigmentáltabb, tehát majdnem ébenfekete vonalat lehet vele húzni. Egyszer bőven elég átmenni vele a vonalon. Tartósságát tekintve is nagyon jó, kibírja az egész napot, és meg se moccan. Sminklemosóval könnyen eltávolítható.

A sorrendben a második egy AVON Extra tartós tus. Nevéből sejthető, hogy egy tartós tusról van szó. A fedése ennek is jó, szép fekete vonalat lehet húzni vele. Ennek a filcnek van a legkisebb hegye, ami szerintem abból a szempontból jó, hogy a gyakorlatlan kéz is könnyen tud vele bánni (kevés a zavaró tényező). Ami szerintem nagyon praktikus a kiszerelésben, hogy a kupak nem pattintós, hanem csavarós, tehát a táskánkban biztosan nem fog leesni a kupak és nem fog kiszáradni. Dörzsölésbiztos, sminklemosóval szépen eltávolítható.

A harmadik tus ebben a kategóriában egy Astor eyeliner. Ez volt az első ilyen, amit kipróbáltam, és szerelem volt első használatra :) ennek kicsit tömöttebb, dundibb a hegye. Ezzel is nagyon szépen lehet dolgozni. Attól függetlenül lehet vele vékony és vastag vonalat húzni, hogy tömzsi a hegye. Amit kicsit sérelmezek, hogy hamar veszít a pigmentáltságából, de ha visszateszem a kupakot és várok picit, akkor újra a régi, de ez nem azt jelenti hogy ha megvan az egyik szem, akkor vissza kell zárni, és várni, hanem ha több dolgot szeretnék vele csinálni, pl. mintázni, nah akkor egy kicsit körülményesebb vele dolgozni. De összességében nagyon elégedett vagyok vele!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása