Smink & Makeup

Nappali smink lépésről lépésre

2011. december 06. Judit04

Előtte:

DSC_0408.jpg

Utána:

DSC_0448.jpg
DSC_0449.jpg

Első és legfontosabb lépésünk az arc megfelelő előkészítése. Tisztítsuk le arcunkat lemosóval, majd tonikkal töröljük át és hidratáljuk. Természetesen mindezt bőrtípusunknak megfelelően. A tisztítást mindig vízes vattakoronggal végezzük, hogy ne sértsék fel bőrünket a vatta szálai.

A hidratálást kiválthatjuk sminkbázissal is, ami lehet akár krém, akár vízes állagú is. Erre például nagyon jó a Kryolanban kapható Paris Berlin sminkalap vagy a MAC által forgalmazott Fix+  folyadék.

Ezt követően kezdjük a korrektorozást a teljes szemen, az orr környékén (főként télen!), a száj környékén és a bőrhibákon, elváltozásokon, pattanásokon. A korrektor a szemhéjon elhagyható, ha használunk szemre bázist!

DSC_0410.jpg

Ezek után alapozunk teljes felületen a ruháig, ha szükséges a fül mögött, vállon, háton is, attól függően mit kíván meg az öltözetünk. Érdemes az alapozáshoz ecsetet használni. Vannak kimondottan alapozóecsetek, ebből is több fajta, kinek mi tetszik, mi válik be.

DSC_0412.jpg

DSC_0413.jpg

DSC_0414.jpg

DSC_0415.jpg

Majd jöhet a manapság igen divatos krémes árnyékolás, kiemelés, arcformázás. Az arccsont alatt, a szem csontján, főként, ha rálógó szemhéjunk van, az arc alsó vonalán és a toka résznél. Ezt szivaccsal dolgozzuk el, tompítsuk. Arcformázást készíthetünk krémes árnyékolóval, alapozóval vagy akár púderrel is.

DSC_0416.jpg

DSC_0417.jpg

Ezután jöhet a krémes pirosítás, az arctípusunknak megfelelő arcpír helyén, majd ezt is dolgozzuk el, tompítsuk, ha szükséges.

DSC_0418.jpg

DSC_0419.jpg

Ezután jöhet a porpúder a teljes felületre ameddig az alapozóval dolgoztunk, vigyük fel nagy ecsettel.

Pirosítónkat megerősítjük por pirosítóval is, pirosítóecsettel dolgozunk. Ferde ecsettel éles, karakteres lesz a hatás, kör alakúval pedig finom, lágy pirosítás érhető el.

DSC_0439.jpg

DSC_0440.jpg

Majd felrakjuk a szemhéjra a szemhéjbázisunkat, amire sokkal szebben fog tapadni a festékünk, sokkal intenzívebb hatást érünk el vele és tovább fent marad a festék, mint anélkül. Ehhez szilikonos, műszálas ecsetet használjunk, abból könnyedén kimosható a festék.

DSC_0420.jpg

Ferde szemöldökecsettel, porral vagy ceruzával áthúzzuk, kialakítjuk a szemöldökünk vonalát.

DSC_0433.jpg

DSC_0434.jpg

DSC_0435.jpg

Majd elkezdjük a szemen a sminket kialakítani.  Elsőként a világos, belső színt visszük fel, majd a sötétebb külső színt. Ezt a két színt vagy összesatírozzuk, vagy rakhatunk rá egy harmadik színt, amit eldolgozunk, vagy rakhatunk csillámot, pigmentet, selyemport a közepére.  A sminkünk formája lehet akár hegyes, akár kerek, de maradhatunk szolidan a szem vonalán belül is vagy túlhúzhatjuk vékony vonallal is, ahogyan a tust húzzuk túl.  Érdemes ecsettel dolgozni. Manapság rengeteg féle ecset kapható. Vannak tömör ecsetek, laposak, egyenesek, gömbölyűek. Érdemes kipróbálni, mi áll kézre nekünk. Az ecset minél kisebb, tömörebb, annál intenzívebben visszük fel a színt, minél puhább, annál lágyabban tudunk a festékkel dolgozni.

DSC_0421.jpg

DSC_0422.jpg

DSC_0424.jpg

DSC_0425.jpg

DSC_0426.jpg

A szemünkre felkerülhetnek vízesen is a festékek, például a MAC pigmentjei csodaszépek vízesen, csillogóak vagy metál fényűek. Matt vagy selyemfényű, csillogó színeket is használhatunk, de mindig figyeljük az alkalmat, a napszakot, amihez sminkelünk.

Elmossuk satírozóecsettel a sminkünk széleit, árnyékolunk, ha szükséges. Árnyékoláshoz nagyon jók a rombusz ecsetek, szépen beülnek a szem vonalába, finoman lehet velük dolgozni.

DSC_0427.jpg

DSC_0428.jpg

DSC_0429.jpg

DSC_0430.jpg

Ezután áthúzhatjuk tussal, ceruzával vagy porral a szempillatövet alul, felül egyaránt. Ha kicsi a szemünk, kerüljük a körbe kontúrozott szemet, mert összenyomja azt. Tusvonalat húzni akár kimondottan tus ecsettel is tudunk, de egy kemény, egyenes vagy ferde ecset is megteszi.

DSC_0431.jpg

DSC_0432.jpg

Majd jöhet a szempillaspirál, jó bőven. Ezután szempillafésűvel fésüljük át, hogy ne legyenek összetapadva a tincsek.

DSC_0437.jpg

DSC_0438.jpg

Ha szeretnénk, vagy az alkalom úgy kívánja rakhatunk műszempillát is. Érdemes gumis ragasztóval, mert sokkal könnyebben lesz eltávolítható.

És ezt követi a szájceruza, rúzs vagy szájfény.

DSC_0443.jpg

DSC_0444.jpg

Majd befejezésként fixáljuk a sminkünket fixáló folyadékkal, ez tartóssá teszi a sminket.

Makeup Group School akciók:
1. Jelentkezz még az idén sminktanfolyamainkra és kezdd meg tanulmányaidat legkésőbb 2012. január 15-ig, így még a 2011-es árakon vehetsz részt!
2. Ha 3 fő részvételével indul egyéni sminktanácsadás, akkor az ár csak 7.000 Ft/fő!
További részletek: sminkvarazslat.hu

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása