Smink & Makeup

Szilveszteri csillogás

2011. december 29. Katushka

Többen írtátok, hogy szeretnétek tanácsot kérni, hogy is lehet könnyen csillámos sminket készíteni szilveszterre, mik a trükkök. Most ebben a postban többféle megoldást is fogok mutatni, több termékkel, hogy mindenki ki tudja választani a magához illőt! :)

Az kiindulási alap a már mindenki számára ismert fekete füstös smink. A mozgó szemhéjra felviszem a fekete szemfestéket, a mélyítő vonalig a BőszEcset 6235-el.

A mélyítővonalnál alaposan elsatíroztam a fekete színt a BőszEcset 78383 pufi satírozó ecsetével.

Az alsó szemhéjamat kihúztam fekete szemceruzával és elsatíroztam egy hegyes ceruzaecsettel (BőszEcset 6251). Ez az alap felállás. Innen indulva mutatok be pár csillám port és technikát.

Vigyünk fel egy kevés porpúdert a szemünk alá, mert a lehulló csillám megtapadhat az arcunkon és nagyon nehéz eltávolítani a nem kívánt részekről. Ha nincs ilyen porpúderetek akkor az is megfelel, ha egy zsebkendőt a szemetek alá tesztek.

Az első csillámpor az egy BarryM por, ami egy fekete alapú zöld csillámos glitter. Ehhez nincs szükség semmilyen glitter ragasztóra. Ez jól megtapad a szemfestékben is. Nagyon szépen csillog, de nem túl harsány, mégis látszik. Ezt azoknak ajánlom, akik szeretnének csillogni, de nem akarnak nagyon hivalkodni. Itt csak egy dologra kell figyelni, hogy nyomkodó mozdulatokkal vigyük fel a szemhéjra a port. Csak így fog továbbra is csillogni a por.

(elnézést a kép homályossága miatt, de csak ezen látszik a csillogás és még ezen is csak alig... :( )

A második tipp már egy ennél "harsányabb" megoldás. Ezt most szintén egy fekete füstös sminken mutatom be, de ha csak magában használjuk, úgy is nagyon szép. Természetesen más színes sminkkel is kombinálhatjuk. Ez egy Kryolan Glamour Sparks N°3 csillámpor. Én ehhez sem feltétlen használnék glitter ragasztót, mert ez is szépen fennmarad a szemhéjon.

A harmadik variáció egy elég hivalkodó megoldás, és már egy fokkal bonyolultabb. Itt szükség van glitterre és glitter gélre is. Ha kész a smink, akkor erre óvatosan, vékonyan egy szintetikus ecsettel (olyannal amit nem sajnáltok annyira) vigyük fel a gélt oda ahova szeretnénk, hogy tapadjon a csillám.

Erre mehet a glitter.

Glitteres sminkre egy másik példa.

Két dolog akkor ami fontos egy csillámos smink elkészítésénél!! 

  • Mindig tegyetek vagy porpúdert a szemetek alá, vagy egy zsebkendőt, ami felfogja a lehulló darabokat
  • Ha műszempillát is használtok, akkor azt mindenképp a legvégén tegyétek fel, mert annál nincs is rondább mikor a műszempilla csupa lepotyogott csillámmal van tele

Remélem tudtam segíteni, és ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan írjatok! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása