Smink & Makeup

A szemöldök formázása

2012. március 15. spacegirl

Már többször volt szó róla itt a blogon, hogy a szemöldök mennyire fontos része az arcnak, hiszen ez az, ami keretet ad neki. Annak ellenére, hogy a tökéletes szemöldöknek megvannak a maga nem különösebben bonyolult "szabályai", nagyon sok elrontott változatot látni. Nekem például 15 éven keresztül volt ilyen, tavaly nyáron kezdtem visszanöveszteni, de sajnos még mindig nem tökéletes.

Ez nem én vagyok

A magam részéről jobban szeretem az egészet kozmetikusra bízni, és csak akkor szedegetni csipesszel, ha nagyon muszáj. Kéthetente szoktam eljárni, de a második héten már sajnos muszáj picit hozzányúlni otthon is. A Facebookon megkérdeztük tőletek, hogy ti hogyan szoktátok szedni és nem meglepően a csipesz végzett az első helyen, a második a kozmetikusra bízás, a harmadik pedig a gyanta lett. (A fiúknak hála néhány vicces módszer is született, pl. fűrész és lángvágó.)

A csipesz és a gyanta a legismertebb természetesen, és pár éve kezdték el felkapni a cérnás módszert, amelyet egy kb. 40 centis, a végeinél összekötött és a közepén megcsavart cérnával kell gyakorolni. Elég kevesen szavaztatok erre a módszerre, ami megerősítette a feltételezésemet, hogy ez a feltehetően indiai eredetű megoldás nem túl elterjedt az itthoni gyakorlatban.

Ennek az eljárásnak az egyik előnye, hogy mindössze egy pamut cérna vagy vékony fonál szükséges hozzá, másik előnye pedig, hogy egyszerre több szőrszálat lehet vele kitépni. Nagyjából a csipesz és a gyanta közé esik abból a szempontból, hogy egyszerre mennyi száltól lehet vele megszabadulni. A csipesszel ugye szálanként tudunk dolgozni, a gyantával pedig egy nagyobb területről távolíthatunk el - ideális esetben - mindent. A cérnás szemöldökszedéssel egy soron lehet megszabadulni a nem kívánatos szőrőktől, ami a gyantánál precízebbé teszi ezt a megoldást. Az eredmény állítólag legalább 2 hétig tart, és nem csak a szemöldöknél, hanem más területeken is használható, ahol nem kívánatos szőrök vannak. (Maradjunk annyiban, hogy a szőr a női arcon nem túl sok helyen kívánatos.)

A lenti videóban Takács - Hogyan legyek jó Nő - Nóri mutatja be ezt a technikát.

Ti próbáltátok már/kipróbáljátok ezt a módszert? Mi (volt) a tapasztalatotok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása