Smink & Makeup

Kipróbáltuk: Anastasia Essential Brow Kit

2012. április 12. spacegirl

A szemöldökformázás régi mumusom, a rendszeres olvasók már biztosan képben vannak vele, hogy mennyit küzdöttem ezzel a dologgal. Sajnos a mai napig kissé "lyukas" maradt a szemöldököm és már jó ideje keresem, hogy mivel lenne a legjobb feltölteni. A szemöldökceruza nem nagyon jött be, a szemhéjpúderek közül pedig meglepően nehéz olyat találni, amelyik alkalmas erre a célra. Fontos, hogy hideg legyen a szín, mert a melegebb árnyalatok vörösesnek hatnak, ha a szemöldökre visszük fel őket. A másik lényeges dolog, hogy ne legyen túl sötét a szín, a haj/szemöldök színénél valamivel világosabb szemhéjpúder is sokszor rettenetesen sötétnek tűnik.

A megoldás keresése közben sokszor belefutottam Anastasia Soare különböző Brow Kitjeibe, amikről gyakorlatilag csak jót olvastam. A rendeléstől "csak" az tartott vissza, hogy az egyébként is borsos árú szettekre irdatlan szállítási költéség került. Végül Ebayről rendeltem meg a 6 darabos Essential Brow Kitet. Ebben a szettben egy szemöldökcsipesz, egy kétszínű szemöldökpúder, öt szemöldök stencil, egy kétvégű szemöldök ecset (ferde és fésülő), egy átlátszó szemöldök zselé és egy matt highlighter ceruza van. Hajszín alapján négy színben érhető el: szőkéknek/taupe, világos barnáknak/medium brown, barnáknak/dark brown és feketéknek/ebony, én a medium brown változatot választottam.

A szett egy helyes és praktikus lila neszeszerben érkezik, ahol mindennek megvan a maga helye, és remekül szállítható. A neszeszert képes-szöveges, illetve videós útmutatóval együtt egy papírdobozba csomagolták. Amint fent olvashattátok, a szettben minden benne van, ami a szemöldök formázásához szükséges.

Szemöldökcsipesz

Szemöldökpúder

Szemöldökpúder - Medium Ash

Stencilek

Kétvégű szemöldök ecset

Szemöldök zselé

Highlighter ceruza

Minták: highlighter ceruza, szemöldökpúderek

Első lépésként a szemöldökünk kezdetét és végét jelöljük ki a kétvégű ecset és a szemöldökpúder segítségével. A szemöldöknek az orrcimpával egy vonalban kell kezdődnie. Legmagasabb pontját az orrcimpát és a pupillát összekötő egyenes jelöli ki, végét pedig az orrcimpától a külső szemzugon át húzott egyenes.

A második lépés a szemöldökünk formájához leginkább illő stencil kiválasztása. Az enyémhez a petite arch illik leginkább, ez egyébként a második legvékonyabb. A stencilek rugalmas műanyagból készültek, követik a fej formáját, szépen felfekszenek. A stencilt a szemöldök kezdeteként és végeként megjelölt pontokhoz kell igazítani, úgy hogy a felső vonal párhuzamos legyen a homlokkal. A stencil közepén egyébként van egy összekötő rész, ami arra szolgál, hogy ne deformálódjon el. Ezután a stencilt a két végénél a mutató és középső ujjunkkal odaszorítjuk a homlokunkhoz és a ferde ecsettel szépen kiszínezzük a lyukas részt a szemöldökpúderrel. Ha elvesszük a stencilt, akkor még könnyen lehet, hogy egy kicsit túl erős lesz az eredmény, de ezen az ecset fésülő végével lehet segíteni. Ha néhányszor átfésüljük a szemöldökünket felfelé irányuló, apró mozdulatokkal, akkor sokkal természetesebb lesz a végeredmény.

Ezt követően, harmadik lépésként az ezen kívül eső szálakat a növekedéssel megegyező irányban kihúzzuk a csipesz segítségével. Az egész stenciles megoldásnak egyébként az ez egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal könnyebb szimmetrikusan dolgozni vele.

Negyedik lépésként a highlighter ceruzával a pupillától a szemöldök külső végéig kiemeljük a szemöldökcsontot, és az ujjunk segítségével elsatírozzuk.

Ötödik lépésként pedig fixáljuk a szemöldököt az átlátszó zselé segítségével, apró, felfelé irányuló mozdulatokkal.

Az eredmény így néz ki a gyakorlatban:

Előtte

Utána (természetes hatásúra fésülve)

Én teljesen elégedett vagyok vele, tényleg könnyű használni és egytől egyig nagyon jó minőségűek a termékek. A hatás pedig tartós, a zselének köszönhetően pont úgy marad egész napra, ahogy reggel megcsináltuk. Nekem mondjuk szerencsém van azzal, hogy az egyik stencil pont jó, simán el tudom képzelni, hogy valaki esetleg nem talál az öt között olyat, ami az ő szemöldökéhez illene. Különösen, ha nem olyan formája, ami megfelel a fenti golden ratiónak.

A poszt elején említettem, hogy végül Ebayről rendeltem meg a szettet, ahol akkor 73 dollárba került, erre jött még a a 16,5 dolláros szállítás. Összesen 20.450 Ft-ot fizettem érte, ami elég sok, de egyrészt régi vágyam teljesült vele, másrészt, és ez a fontosabb: ezzel végre könnyen fel tudom tölteni a szemöldököm hiányzó részeit és nem lesz ijesztően "mű" a hatás. A szállító egyébként teljesen rendben volt, de azért egy szűk 3 hétig tartott, amíg megérkezett a termék.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása