Smink & Makeup

Beauty Forum gyors beszámoló

2012. április 22. Katushka

Most hétvégén tartották a 21. Beauty Forumot  a Syma csarnokban. Nagyon régen szerettem volna kijutni, de eddig mindig közbejött valami, de idén végre összejött!

Ami elsősorban érdekelt az a sminkverseny! Pontosan ezért vasárnap délutánra időzítettem magam, hogy arról semmikép se maradjak le.

Idén 12 versenyző volt a döntőben és a szakmai zsűri közülük választotta ki a nyertest illetve a dobogósokat. A smink elkészítésére összesen 60 percük volt a versenyzőknek. Semmi előkészületre nem volt lehetőség smink terén. Csak annyi elő munka volt a modelleken, hogy a hajuk és a ruhájuk már megvolt. Az idei téma a "Ro(c)kokó" volt, azaz a a két stílust (rock és rokokó) kellett vegyíteni, hogy a végén egy szép egységes külső alakuljon ki.

Összesen 30 valahány nevezés érkezett és egy szakmai zsűri kiválasztotta a legjobb 11-et +1 versenyző pedig a Kék Gyémánt Kupa tanuló verseny nyertese volt. A nevezés feltétele volt, hogy egy jó minőségű fotót küldjenek el, ami már teljesen meg volt stylingolva (ruha, smink, haj). Ezt a benevezett sminket kellett a versenyzőknek időre elkészíteni. Nagyjából sikerültek is.

Nagyon sok szakmai szempontot kell ilyenkor a zsűrizéskor figyelembe venni, de mint néző, a szubjektív véleményem volt egyedül az amire hallgathattam, mivel nem volt lehetőségem közelebbről megnézni a munkákat :)

Nekem két munka volt, ami igazán elnyerte a tetszésemet! Az egyik Nagy Júlia munkája volt, a másik pedig Graff Doráé. Ezek voltak nálam a tuti befutók. Nem csak smink, de styling szempontból is.

(Nagy Júlia munkája)

A végeredményt ez nyilván nem befolyásolta :) És szigorú pontozás alapján végül megszületett a végeredmény:

  1. Miskolczi Kinga
  2. Molnár Éva
  3. Graff Dóra

 (Miskolczi Kinga nyertes munkája)

(Molnár Éva második helyezésű munkája)

(Graff Dóra harmadik helyezésű munkája)

Tehát Miskolczi Kinga képviselheti kis hazánkat a soron következő, 27. International Masters’ Award Make-up versenyen! Joggal lehetünk rá nagyon büszkék!  Reméljük ott is nagyon szép eredményeket fog elérni!

Gratulálunk és nagyon sok sikert kívánunk a versenyen!!!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása