Smink & Makeup

A fogkefével nem csak fogat lehet mosni

2012. augusztus 11. spacegirl

tootbrush.jpeg

Bár talán még nem gondoltál erre, de fogkefe nemcsak arra jó, hogy ápoltak legyenek a fogaid. Ha érdekel, hogy mi mindenre használhatod még az alap funkcióján túl, olvass tovább!

1. Ajakradírozás: Tegyél egy kevés olivaolaj és barnacukor keveréket a fogkefére és óvatosan radírozd át vele az ajkaidat. Remekül el fogja távolítani az elhalt hámsejteket.

2. Hajszálak megregulázása: Tegyél hajlakkot vagy zselét a fogkefére és ezzel könnyen kordába terelheted a rakoncátlan hajszálakat. Frufrunál is remekül használható ez a módszer, így nem kerül lakk az arcodra.

3. Önbarnító leszedése: Tegyél szódabikarbónát, vizet és citromlevet a fogkefére, így könnyen eltávolíthatod az önbarnító nyomait a kezedről.

4. Szemöldökformázás: Ha nincs megfelelő ecseted, akkor átfésülheted a szemöldöködet a fogkefével és fixáló zselét is vihetsz fel vele.

5. Körömművészet: Egyedi, graffiti-szerű körömmintákat hozhatsz létre, ha fogkefével fröcskölsz különböző színeket a körmödre.

6. Tupírozás: fogkefe segítségével célzott, kisebb területeken tudod tupírozni a hajadat.

7. Körömtisztítás: A fogkefével radírozhatod a körömágyadat, felvihetsz olajat vagy hidratálót és nem utolsó sorban könnyen tisztíthatod vele a köröm alatti területet.

8. Hajkefetisztítás: A hajkefék és fésűk töve sokszor nehezen érhető el, de szerencsére a fogkefe ebben is a segítségedre tud sietni. Emellett ollóknál és csipeszeknél is jó szolgálatot tehet.

9. Szempillák szétválasztása: Ha nincsen legyezőecseted, akkor a fogkefe is használható arra a célra, hogy szétválaszd a spirálozás során összeragadt pillákat.

10. Hajfestés: ha precíz applikátorra van szükséged a hajtövek festéséhez, arra is tökéletes a fogkefe.

Azt azért talán nem kell mondanunk, hogy semmiképpen se egy fogkefét használj a fenti célokra! :)

Próbáltátok már valamelyik felhasználást? Tudtok olyat, ami kimaradt?

via BellaSugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása