Smink & Makeup

Ikonikus termékek: Dr. Hauschka Rosen Creme (rózsakrém) teszt

2013. január 07. spacegirl

drhauschka_rozsakrem.jpg

A karácsonyi ajándék ajánlóban már említettem nektek, hogy újabb ikonikus termékre sikerült rátennem a kezemet, ami nem más, mint Dr. Hauschka rózsakrémjeEz a termék azonnal belopta magát a szívembe a csodálatos rózsás illatával és a remek hidratáló hatásával.

drhauschka_rozsakrem2.jpg

A gyógyszertári krémekére emlékeztető alumínium tubusban érkezik, ami számomra elsőre kissé meglepő volt. Azokhoz hasonlóan ezt is a kupak külső oldalán található "bütyökkel" lehet kinyitni.

drhauschka_rozsakrem_nyitva.jpg

Normál, érzékeny, száraz és hámló, az időjárás által igénybe vett bőrre egyaránt ajánlott. Az én kombinált bőrömre tökéletes választás a szelesebb őszi-téli hónapokra. Azoknak, akiknek zsírosabb bőrük van, kevésbé ajánlanám, mert azért nem a legkönnyebb hidratáló, amivel eddig találkoztam.

Az értékes rózsaolaj és a vadrózsa terméséből készült kivonatok balzsamos védőburkot képeznek, a rózsaviasz és az avokadó kivonat a kiszáradás ellen nyújt védelmet. Kizárólag biodinamikus gazdaságból, ill. ellenőrzött ökológiai termesztésből származó válogatott összetevőket tartalmaz, így akinek ez fontos szempont, az is megtalálja a számítását. (Az összetevők listáját megnézhetitek a Krémmánián.)

Támogatja a felhám regenerációját, bársonyossá, finommá teszi a bőrt. Ha télen szoktak száraz foltok kialakulni az arcotokon (orca, orrcimpák stb.), akkor ez a krém remek választás! A bőr zsiradék- és nedvességháztartására kiegyenlítő hatást gyakorol, harmonizálja a bőrfunkciókat, segíti a bőr egyensúlyának kialakulását és fenntartását. 

drhauschka_rozsakrem_minta.jpg

Magas növényi olaj tartalma miatt nagyon sűrű, így csak keveset kell használni belőle (kb. fél borsónyit az egész arcra!). Az első két-három használatnál még elvált egy kevés növényi olaj a krémtől, de ezzel azután már nem volt gond. A sűrűsége miatt kissé nehéz eloszlatni, de ez az egyetlen negatívum, amit tapasztaltam vele kapcsolatban. Nedves kézzel, nedves bőrfelületre könnyebb felvinni, de én ezt a módszert nem nagyon szeretem, így inkább sok apró pontot viszek fel az arcomra, amiket utána könnyebben el lehet oszlatni. Remekül védi a bőrt a hideg őszi, téli szelek okozta kiszáradástól, és tényleg egyáltalán nem zsírosít! 

Az ára 6.600 Ft (30 ml), ami nem olcsó, de szerintem bőven megéri, mert nagyon jó minőségű és egészen keveset kell belőle egy-egy alkalommal használni. Többek között a Biotik webáruházban szerezhetitek be.

A terméket a Biotik webáruháztól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása