Smink & Makeup

Teszt: Olay Essentials Eye Makeup Remover (szemfestéklemosó)

2013. január 13. spacegirl

olay_eye_makeup_remover.jpg

Még nem írtam itt a blogon az Olay Essentials szemfestéklemosóról, pedig azt vettem észre, hogy mostanában mindig ez után nyúlok, amikor a szemsminkemet vagy annak maradványait szeretném eltávolítani.

Egy egyszerű, műanyag tubusban érkezik, de mivel nem kell nagyon precízen adagolnunk, ez teljesen jól használható.

olay_eye_makeup_remover_nyitva.jpg

Nagyon könnyű, krémes állaga van, a szemem környékére én ilyen termékeket használok a legszívesebben. A formula tartalmazza az Olay hidratálót is, ami selymessé teszi a bőrt. Nem marad olajos hatású utána a bőr és nem is szárít egyáltalán. Színezék és illatanyag mentes, ami számomra nagyon fontos egy szemfestéklemosó esetében. Enyhe, kissé kellemetlen illata van (inkább ez, mint az illatanyag!), de ez azért nem zavaró. 

Úgy érdemes használni, hogy az ujjunkkal felvisszük a becsukott szemhéjra és szempillára, néhány másodpercig rajta hagyjuk, majd vattakoronggal letöröljük. Remekül leszedi a vízálló szemfestéket is, nem kell dörzsölgetnünk a szemünket!

Egyáltalán nem irritálja a szemet, ami sajnos nem minden szemfestéklemosóról mondható el. Volt már, hogy belekerült a szemembe, olyankor persze eléggé csíp, szóval ezt próbáljátok meg elkerülni. A bőrhöz teljesen kíméletes, ami azért is előnyös, mert nagyon nem mindegy, hogy mit használunk a szemkörnyék érzékeny bőrére. Ez a termék normál, száraz és vegyes bőrre is ajánlott egyébként.

Az Olay Essentials szemfestéklemosója 1.500 Ft-ba kerül (100 ml), ami nem olcsó, de már csak a minősége miatt is megéri megvenni, ráadásul viszonylag hosszú ideig elegendő, mert nem kell sokat használni belőle.

A terméket a Primőr Kft.-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása