Smink & Makeup

Így párosítsd a színeket

2013. január 19. spacegirl

Néhány hónapja megosztottuk veletek Marlena videóját arról, hogy hogyan kell profi szemsminket készíteni. Most egy újabb nagyon hasznos videóval állt elő, ami már kifejezetten a színek párosításáról szól.

szinek_parositasa.jpg

Ha nem vagyunk profi sminkesek, akkor gyakran előfordul, hogy tanácstalanul nézegetjük a szemfestékeinket és palettáinkat, hogy mégis melyik színeket kellene használnunk, mik azok, amik jól fognak mutatni együtt. Marlena szerint három alapszabály van, amit érdemes betartanunk:

  1. Mindig használj egy semleges színt: a bőr színéhez hasonló árnyalat sokkal viselhetőbbé teszi az élénk színeket, visszavesz azok feltűnőségéből.
  2. Mindig kombináld a finish-eket: a szemfestékek alapvetően két finish-sel érkeznek, fényessel vagy mattal. Ha csak fényes árnyalatokat használsz, akkor diszkógömbnek fogsz kinézni, ha csak matt árnyalatokat, akkor túl lapos lesz a hatás. A finish-ek kombinálása nagyobb mélységet és részletgazdagságot ad a sminknek.
  3. Használj egy világos, egy közepes és egy sötét színt: A konkrét színektől függetlenül három árnyalatra lesz szükséged, ez ad dimenziót a sminknek.

Abban nem értek egyébként egyet Marlenával, hogy ne készítsünk csak matt sminket. Egy profin elkészített matt szemsmink nagyon szofisztikált tud lenni, de kétségtelen, hogy a gyakorlatlanabbak sokkal könnyebben boldogulnak a fényes árnyalatokkal, mert azok általában egyszerűbben eldolgozhatók, összemoshatók, míg a matt színekkel ezért sokkal jobban meg kell dolgozni.

A fent említett semleges, bőrszínünkhöz hasonló színt satírozásra használjuk. Ebből is kettőre lesz szükségünk, egy fényes és egy matt árnyalatra. A matt árnyalatot arra használjuk, hogy szépen elsatírozzuk a szemfestéket a szemöldökcsont alatt, hogy ne legyen vonalas a sminkünk. A fényes árnyalatot pedig a szemöldökcsont és a belső szemzug kiemelésére használjuk.

A szemfestés maga pedig "monokróm" azaz egyszínű, vagy "polikróm", azaz sokszínű lehet.

1. Monokróm szemfestés

Az egyszínű persze nem azt jelenti, hogy egyetlen színt használunk, hanem azt, hogy egy színnek több árnyalatát.

Pair-Eyeshadow_Eye-02-copy-NEW2-550x309.jpg

Ebben az esetben a sötét pink a szem külső részére, a közép árnyalat a szem közepére, a világos pink pedig a belső szemzughoz került. Ezek összedolgozva egy teljességében rózsaszín hatást adnak.

Pair-Eyeshadow_Eye-03-NEW1-550x309.jpg

Ez a hagyományos barna füstös szem. A sötétbarna kerül a mozgó szemhéjra, a középbarna a mélyítővonalra, a világosbarna pedig a mélyítő fölé, megteremtve a füstös hatást.

Pair-Eyeshadow_Eye-06-NEW3-550x309.jpg

Itt a világoszöld árnyalat kerül a mozgó szemhéjra, a középzöld pedig cicásan a szem külső sarkához. A szempillák tövében pedig a sötétzöld ad dimenziót.

2. Polikróm szemfestés

A polikróm szemfestésnél szintén világos, közepes és sötét árnyalatot használunk, de a színek eltérőek.

Pair-Eyeshadow_Eye-071-550x309.jpg

Ez a megoldás egy lila füstös szemre emlékeztet, amikor is a sötétlila árnyalatot visszük fel a mozgó szemhéjra, majd egy világos rózsaszínnel szépen eldolgozzuk a mélyítővonalon. A szem köré narancs árnyalat kerül.

Pair-Eyeshadow_Eye-05-NEW2-550x309.jpg

Ez egy igazi vidám, trópusi hangulatú smink. Itt a legvilágosabb árnyalat kerül a belső szemzugba, a középárnyalat középre, a sötét pedig kívülre. A színek ebben az esetben: világossárga, középzöld és sötétkék.

Pair-Eyeshadow_Eye-01-NEW-550x309.jpg

Ennél a sminknél kéket, lilát és rózsaszínt használunk. A középkék kerül a szem középső és külső részére, a sötétlila a szem külső sarkába, hogy mélyítse a sminket, a világos rózsaszín pedig összemossa széleket.

Néhány polikróm példa:

How-to-pair-eyeshadows-quad-01-550x525.jpg

How-to-pair-eyeshadows-quad-02-copy-copy-550x564.jpg

How-to-pair-eyeshadows-quad-03-550x523.jpg

Ti az egyszínű vagy a többszínű változatokat részesítitek előnyben?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása