Smink & Makeup

Valódi szörme = valódi kegyetlenség!

2013. március 06. Katushka

A Lush egyik alapelve, hogy készítményeit sohasem teszteli állatokon, sőt nem vásárol alapanyagot olyan beszállítóktól, amelyek állatkísérleteket végeznek. Ám nemcsak a fölösleges kísérletek okoznak szenvedést az állatoknak, hiszen az egész szőrmeipar az embertelen körülmények között tartott állatok legyilkolására épül!

00000_szormekampany_1.jpgKegyetlenségipar

Sajnos még mindig lehet legálisan állati szőrmét árusítani a ruhaüzletekben, s ez azt jelenti, hogy nagyon sok állatnak kell szenvednie és kínok között meghalnia. Minden egyes szőrmegallér elkészítéséhez legalább egy állatot ölnek meg brutálisan, és minden eladás a kegyetlen szőrmeipart segíti.

00000_szormekampany_2.jpgA nyestkutyákat gyakran a végbelükbe vezetett árammal végzik ki, néha pedig halálra verik, vagy elevenen nyúzzák meg őket. Egy nagy szőrmegallérhoz akár négy nyestkutya prémjét is felhasználhatják. A rókák, mosómedvék és nyulak sokaságának is hasonló szenvedésben van része.

Mit tehetsz, hogy kevesebb legyen a szenvedés?

  • Ne vásárolj valódi szőrmét! Válassz helyette műszőrmés ruhákat.
  • Ha már van valódi szőrméd, ne viseld, mert így az emberek nem láthatják és nem esnek kísértésbe, hogy ők is vegyenek hasonlót.
  • Mondd el másoknak is, milyen kegyetlenség az ára a valódi szőrmének.

Ha érdekel, hogy hogy tudod megállapítani hogy igazi vagy műszőrmét sodort az utadba az élet, akkor látogass el a Lush oldalára. Érdekes infókat fogsz találni!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása