Smink & Makeup

Hidratáló ásványi ajakszínezőt teszteltünk az elftől

2013. április 16. Katushka

Eddig csak nagyon kevés mineralize, vagyis ásványi rúzst próbáltam ki, az elf-től pedig ez volt az első. Ezekről a termékektől azt érdemes tudni, hogy shea vajat, jojobát, kókuszolajat és E vitamint tartalmaz, így tápál, véd és mentes mindenféle parabénetktől, mesterséges színezékektől és tartósítószerektől. Noss ezek után kíváncsi voltam a produktumra.

Efl_Liptint_Guava_teszt (8).JPGEz a fotó a hivatalos képe az elf Mineral Moisturizing Lip Tint Guava ajakszínezőnek. Milyen szép hosszú neve van :) A valóságban, legalábbis nálam a nappali fényeknél ezt a színt mutatta magából.

Efl_Liptint_Guava_teszt (4).JPG

Efl_Liptint_Guava_teszt (3).JPGAmi picit érdekes, hogy kinyitástól számított 6 hónapig használható. Igaz, hogy kiemelték, hogy nincs benne tartósítószer, de azért ez nekem picit kevés. Mondjuk az is igaz ha olyan színt választ az ember, amit minden nap használ, akkor ennyi idő alatt simán el lehet használni.

Enyhén narancsos színe van, de az a kategória, ami még viselhető. Nem mondanám, hogy ez az én színem, mert nekem ez túl komoly, viszont például az anyukámon nagyon el tudnám képzelni. Ezen a képen jól látszik, hogy van egy pici selyem fénye.

Efl_Liptint_Guava_teszt (6).JPGEbben az ajakszínezőben, de nevezzünk inkább rúzsnak, SPF 8-as található, vagyis 8-as faktorszámú fényvédőt tartalmaz. Ez csak tájékoztatás céljából emeltem ki, de szerintem egy rúzs és szájfény esetében az a minimum, hogy egy valamilyen faktorszámot tartalmazzon.

Azt írták, hogy összetételének köszönhetően segít az első száj körüli ráncok megjelenésének késleltetésében. Néhány használat után nem tapasztaltam semmit, bár ennek biztos hosszútávon lenne értelme, tehát erről érdemben egyelőre nem tudok nyilatkozni.

Az állagáról már sokkal inkább. Mikor először érintettem a számhoz, kicsit keménynek éreztem és féltem, hogy nem lesz könnyű a felvitele. Ez a gondolat viszont megdőlt, mert kevésbé lágy textúrája ellenére könnyű volt a felvitel, jól siklott a számon. Azt mondanám, hogy közepesen pigmentált, de már a szín maga sem egy telt árnyalat.

A tartóssága kielégítő volt számomra, nagyjából 3 órát volt fent a számon "sértetlenül". Ez idő alatt, nem csomósodott össze, nem szárította ki a számat, folyamatos hidratált, puha érzést éreztem. Nem tapasztaltam, hogy nagyon elmászkált volna, de ez talán köszönhető a sűrűbb állagnak is.

Az íze picit édeskés volt számomra, nem igen tudnám mihez hasonlítani, de nem volt zavaró.

Hogy pár szót a kiszereléséről is ejtsek, egy egyszerűbb, matt kitekerős tokban érkezik, amihez rápattintós matt kupak társul. Semmi extra nincs benne, egyszerű műanyag csomagolás. Párszor már hánykolódott a táskámban a tesztelés ideje alatt, de nem jött le róla a kupak, tehát biztonságosan tárolható. A rúzs nem a szokványos ferdített felülettel van a tokban, így szerintem kicsit nehezebb tökéletesen haladni a szájkontúr vonalában, de pici odafigyeléssel megoldható.

A színére visszatérve készítettem pár képet használat közben is.

Efl_Liptint_Guava_teszt (7).JPG

Efl_Liptint_Guava_teszt.JPG

Árnyalatok:Untitled.jpg

  • Natural
  • Pink
  • Blush
  • Guava
  • Cinnamon
  • Cherry
  • Berry
  • Rose

Az ára teljesen kibírható 1 200 forint az elf kozmetikánál és a Makeup plázánál is. Azt mondom, hogy akkor éri meg az a rúzs, ha az aki rendeli megtalálja a magához illő színt, tekintve hogy fél év a szavatossága. Mindent egybevetve elégedett vagyok ezzel a rúzzsal.

  • Termék: 4/5
  • Pigmentáltság: 4/5
  • Textúra: 3,5/5
  • Tartósság: 5/5
  • Felvitel: 4/5
  • Csomagolás: 3/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása