Smink & Makeup

Divat & Tech: divatos okos eszközök

2013. június 26. spacegirl

Egyre több olyan eszközről lehet olvasni, amelyek a technológiai újításokat a divattal ötvözik. Nem olyan régen számoltunk be arról, hogy a testre fújható ruha hamarosan a fogyasztók számára is elérhető lesz, de ez csak egy a rengeteg megoldás közül. Elég csak a Google Glass-ra, illetve az Apple és a Samsung tervezett okos óráira gondolni. Az alábbiakban néhány olyan eszközt szedtünk össze, amely a technológia és a divat találkozásával született meg - sokszor még csak a koncepció vagy a prototípus szintjén.

google-glass-io.jpg

Google Glass: A Google okosszemüvege tulajdonképpen egy viselhető mobil eszköz, amivel lehet internetezni, videózni és fényképezni is, akkor is, ha mondjuk foglalt a kezünk, hiszen a feladatokat hangutasításra végzi el.

Bionikus kontaktlencsék: Olyan virtuális kijelzőt alkotnak, amelynek rengeteg felhasználása lehetséges a látáskárosultak segítésétől kezdve a videójátékokig. Kiterjesztett valóság funkciókat is biztosíthatnak.

isiri-smartwatch.jpg

Apple okosóra ("iWatch"): Jó ideje téma, hogy az Apple okosórával jelentkezik, amely nem más, mint egy kicsinyített, csukló körül viselhető okostelefon.

Samsung-Smartwatch.jpg

Samsung okosóra: Az Apple mellett állítólag a Samsung is lázasan dolgozik az okosórán.

Muse1.jpg

InteraXon Muse fejpánt: Megjeleníti az agyi aktivitást az okostelefonodon vagy tableteden, és a jövőben a tervek szerint arra szolgál majd, hogy az agyunkkal irányíthassuk a különböző eszközeinket.

subway_bracelet.png

Metró navigációs karkötő: A New York-i metróban eligazodni nem egyszerű, erre találták ki ezt a karkötőt. Mutatja, hogy éppen hol vagyunk, illetve hogy mikor megy a következő metró, mikre lehet átszállni stb.

embarace.jpg

Embrace+ karkötő: egy olyan karkötő, amely okostelefonos értesítéseket jelenít meg különféle látható és tapintható módon, mindezt úgy, hogy a telefon a táskánkban vagy a zsebünkben van. Az értesítések testre szabhatók, szólhatnak bejövő hívásról, akku töltöttségről, szöveges üzenetekről, emailről, közösségi média értesítésekről stb.

Nektek mi segítené leginkább az életeteket?

via Mashable (1, 2)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása