Smink & Makeup

Nők és a parkolás

2013. július 31. blondiegirl

A napokban több helyen is olvashattuk, hallhattuk, hogy a Sopron Pláza parkolójában augusztus elsejétől hat nagyobb, színes, parkolót különítenek el nőknek. A parkolók kialakítását állítólag az indokolja, hogy ezzel megkönnyítik a női sofőrök parkolását.

Ahogyan szinte várni lehetett, a legtöbben felháborodtak rajta:

  1. A vezetésben és parkolásban rutintalan nők:
    Ezzel megalázzák őket, mert ha oda állnak, szinte biztos a megvetés.
  2. A vezetésben és parkolásban rutinos nők:
    A nagyobb parkoló nekik is vonzóbb, hiszen jobb beállni oda akkor is, ha kisebb helyre is befér valaki. Ráadásul könnyebb kinyitni az ajtókat, és kisebb a valószínűsége, hogy az autóra rányitják az ajtót mások.
  3. A vezetésben és parkolásban rutintalan férfiak
    A férfiaknak is jár a nagyobb parkoló, lehetnek ők is kezdők, bénák, de nem állhatnak be a hölgyparkolóba.
  4. A vezetésben és parkolásban rutinos férfiak
    Ők is örülnének, ha normál méretű parkolók lennének a parkolóházakban, már csak az ajtónyitós probléma miatt is.

Hallottam egy olyan magyarázatot is, hogy ezek a helyek közel vannak a bejárathoz, tehát nem kell az egyedül közlekedő hölgyeknek a sötét garázsban bóklászniuk, így kevéssé vannak kitéve támadási veszélynek. Ez máris szimpatikus lett nekem, de még így sem bírom elengedni, hogy ez kicsit „gyertek kis bénák, ide még ti is be tudtok állni” hely.  Lehet magamat kéne helyre tennem?

A Suzuki "jól vezetek" kampányában éppen a legjobb női sofőröket keresik. A legügyesebb egy Splasht nyerhet, melynek a színét maga választhatja.

Mit kell csinálni?

Íme, a feladatok:

1.-2. megállás előremenetben (orrtávolság és oldaltávolság mérése),
3. megállás tolatással

Az a lényeg, hogy álló helyzetből 5 mp alatt a lehető legközelebb kell megállni egy oszlop előtt, amire teniszlabdát tettek. A labdának persze nem szabad leesnie. Érezni kell hát a széleket, ami jól jön parkoláskor, ha nincs tolatóradar vagy más parkolást segítő berendezés. Egy lehetőség van kipróbálni, aztán élesben megy. Ahogy elnéztem az eddigi eredményeket, jó ha a szerencséteket sem hagyjátok otthon! Menjetek vezetni, aztán a nyertes az új Suzukival beállhat a tágas hölgyparkolóba. Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 23.

Ti simán beállnátok a hölgyparkolóba vagy cikinek tartjátok?

A hölgysofőrök támogatója a Suzuki.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása