Smink & Makeup

Élménybeszámoló - MAC sminkoktatáson jártam

2013. szeptember 18. Katushka

A legtöbben tudjátok, hogy minden MAC üzletben, ha van olyan termék, amit ki szeretnél próbálni, akkor azt szinte azonnal felpattintják az eladó sminkes lányok az arcodra. Így könnyen el tudod dönteni, hogy az adott rúzs vagy pirosító valóban tetszik-e vagy sem. Viszont ha több terméket ki szeretnél a helyszínen próbálni, akkor annak már "ára" van. Na de nem eszik olyan forrón a kását. Nem tudom, hogy tudjátok-e, de minden MAC üzletben van olyan lehetőség, hogy ha több terméket ki szeretnél próbálni vagy egyszerűen csak mész valahova és szeretnél profik kezei között szépülni, akkor be lehet jelentkezni sminkelésre, aminek is több változata van

mac.pngIngyenes, de esetenként érdemes lehet bejelentkezni

Fókusz smink

Ez az, amiről az előbbiekben írtam, vagyis hogy fókuszáltan egy területen ki lehet próbálni bizonyos termékeket.

  • Szemek: A klasszikus, natúr, füstös
  • Ajkak: Klasszikus, natúr vagy akár drámai
  • Arc: Az arcod adottságait figyelembe véve sajátíthatod el az eszközök, technikák használatát és ismerkedhetsz meg az árnyékolás, highlightolás, pirosítás folyamatával a szükséges termékek segítségével.

Műszempilla felhelyezés

Ha vásároltál magadnak egy dögös műszempillasort az üzletben, akkor azt a lányok, ha szólsz nekik, minden további nélkül, profin felteszik a szemedre, hogy már indulhass is bulizni.

Fizetős (de mégis ingyenes) és szükséges előre bejelentkezni

Smink aplikáció

A bőr előkészítésétől kezdve az ajkakig és szempillákig, egy smink a mindennapokra és különleges alkalmakra 60 perc alatt. Tartalmaz egy facechartot, hogy otthon is könnyen el tudd készíteni magadnak a sminket. Ilyenkor egy papírra részletesen összeírják, hogy milyen termékeket és hova használt a sminkes, így ha tetszik a termék, de akkor nem veszed is meg, később tudni fogod, mit keress az üzletben.

Ennek az ára 20 000 forint, ami elsőre soknak tűnik egy 60 perces, pl. nappali sminkért, viszont a jó hír, hogy egy az egyben levásárolható, tehát ha tudod, hogy kell egy alapozó, egy pirosító, egy szempillaspirál és egy rúzs mondjuk, akkor érdemes összekötni a kellemest a hasznossal, mert ha sok mindent tervezel venni, akkor 20 000 forintot sajnos alsó hangon otthagysz... Így legalább nem csak egy zacskónyi termékkel távozol, hanem egy fullos sminkkel is :)

Esküvői és alkalmi smink

Ha rendezvényre, bálba vagy épp a saját esküvődre készülsz, akkor is igénybe veheted a MAC szolgáltatásait. Választhatsz, hogy egyszer 90 percre szeretnél menni vagy kétszer 60 percre. A menyasszonyoknak egyértelműen a kétszer 60 percet javaslom, így abba a próbasmink is belefér és nem lesz zsákbamacska a nagy napon :) 

Ennek az ára 25 000 forint, de természetesen ez is levásárolható! Ilyenkor például menyasszonyok esetén tuti, hogy vennék abból a rúzsból és szájfényből, amit a sminkes használt, mert azt az esküvő alatt tuti, hogy korrigálni kell majd. Érdemes a pirosítót is megvenni, de persze ezek csak ötletek :)

Sminkoktatás

Ezen voltam most én is :) Egy ilyen oktatás során lépésről lépésre megtanítja a sminkes, hogy milyen termékeket, eszközöket, mely területeken, hogy érdemes használni. Sok egyszerű, de nagyon hasznos tanácsot is ad. Kvázi olyan mint egy real time beauty blogger :) Megbeszélitek, hogy milyen sminket szeretnél megtanulni, vagy hogy mely színek azok, amikkel bátortalanabbul bánsz, így azokat együtt kipróbálhatjátok.

MAC sminktanfolyam beszámoló.JPG

Nálam ez úgy zajlott, hogy szerettem volna kipróbálni az új kollekciós termékeket és azokból összeválogattunk közösen egy kompozíciót. Több újdonságot is kipróbálhattam ezáltal, ami segített abban a döntésben, hogy megvegyem-e azt az adott terméket vagy sem. A sminkelés egyébként általában úgy zajlik, hogy az arc egyik felét a sminkes készíti el, aztán átadja az ecsetet és neked le kell utánozni a másik oldaladon, így nem csak az van, hogy elmeséli, mit hogy kellene csinálni, hanem te magad is kitapasztalhatod a helyes mozdulatokat.

MAC sminktanfolyam beszámoló (4).JPG

MAC sminktanfolyam beszámoló (3).JPG

Nem nagyképűségből mondom, technikailag nem sokat adott hozzá a tudásomhoz, de nagyon kellemes 1,5 órában volt részem. Sok mindent megtudtam néhány olyan termékről, amiket korábban nem használtam, tehát ezért nagyon megérte elmenni. Arról már nem is beszélve, hogy tényleg segített a vásárlás előtti döntéshozatalban, mert két olyan terméket is megvettem, amiket használtunk a sminkelés folyamán.

MAC sminktanfolyam beszámoló (15).JPG

Természetesen ilyenkor is jár facechart, amit kisminkel a sminkes, hogy lásd mi hova került és össze is írja az arcodon használ termékeket. 

Ennek a sminkelésnek az ára szintén 25 000 forint, de még egyszer kiemelem, nem nehéz levásárolni ezt az árat, mert hogy ez is levásárolható 100%-ban.

Ha további infóra lenne szükséged, akkor vagy látogass el a MAC Cosmetics Magyarország oldalára vagy hívd fel valamelyik üzletet :)  

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása