Smink & Makeup

Négy sminktipp álmos reggelekre [PÁLYÁZAT]

2013. október 17. makeupadmin

Ez a bejegyzés a Maybelline vendégposzt pályázatunk keretében született. Szerzője Lumena, a Lumena the makeup cat írója.

A nyűgös reggeleken nagy segítséget nyújthat egy jó smink. Először is két feltételnek kell megfelelnie: legyen gyorsan elkészíthető (hiszen álmosan kinek van ideje szöszmötölni) és mutassa frissebbnek az arcot. Szerencsére van pár trükk, amivel könnyen pihentebbnek tűnhetünk.

1. Főszerepben a pirosító

lumena1.jpg

Az egyik kedvenc sminkcuccom a pirosító. Hogy miért? Egy egyszerű mozdulattal üdébb megjelenést varázsol. A rózsaszínes, barackos árnyalatú pírral nem nyúlhatunk mellé. Bátran merem ajánlani a Maybelline Affinitone pirosítót Rosewood színben, a képeken is ezt viselem. Ez egy púderrózsaszín árnyalat, apró ezüst csillámokkal. Ezekből szerencsére nem került bele túlzottan sok, csak nagyítóval észrevehető. Éppen arra elegendő, hogy adjon egy kis halovány ragyogást az arcnak. Az állaga pont megfelelő, könnyű kinyerni a tégelyből és szépen eldolgozható.

2. Nude szemceruza

lumena2.jpg

Újabb kis apróság, amely sokat segíthet. Sokkal nyitottabbnak ezáltal pihentebbnek tűnik a tekintet ha nude szemceruzával húzzuk ki a vízvonalat. A fehéret nem tanácsolom mindennapi használatra, kicsit kevésbé természetes, mint nude társai.

3. Lágy szemfestés

Finom barackos, esetleg enyhén csillámos szemfestékkel tovább csökkenthetünk a fáradt szem látszatán. A mélyítővonalba és az alsó szempillatőbe kerülhet még egy kevés barna, amit aztán alaposan elsatírozunk. A szem alatti karikákra érdemes nem félkör alakban felvinni a korrektort. Sokkal szebb hatást lehet elérni, ha az orcánk felé dolgozzuk el azt. Elkészítettem a sminket egy tusvonalas változatban is, így is remekül működik a dolog.

lumena3.jpg

4. Főszerepben az ajkak

Ha már mindent megtettünk a szemünk fáradtságának eltüntetésére, mégsem vagyunk teljesen elégedettek, tereljük a figyelmet az ajkunkra egy élénk rúzzsal. Bátortalanabbaknak a következő technikát ajánlom: előzetesen jól hidratált ajkakra lágyan ütögessük bele az ujjunkkal a rúzst. Ha végképp nem szeretjük az élénk színeket, arra is van megoldás. Nude rúzs és egy kis barackos-korallos szájfény.

Még több sminkért és tippért látogassatok el a blogomra!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása