Smink & Makeup

Karrierlehetőség női modelleknek?

2013. november 09. spacegirl

elliott-sailors.jpg

Nem olyan régen olvastam egy modellről, Elliott Sailors-ról, aki (női) modellként dolgozott, majd 180 fokos fordulatot véve egyszer csak férfi modellként kezdett el tevékenykedni. Persze a nemek határa a modellvilágban egyébként is sokkal jobban el van mosódva, mint a napi életünkben, de az azért mégsem mindennapos, hogy egy női modell nemcsak fiús, hanem kifejezetten férfiként jelenik meg. Hogy miért döntött így?

Elliott 31 évesen azzal szembesült, hogy a legjobb (női) modell évei már mögötte vannak, és egyre kevesebb lehetősége van a szakmájában. Mivel nem akart kiszállni belőle, úgy döntött, hogy inkább férfi modell lesz, akik ugyan kevesebbet keresnek, de sokkal hosszabb évekig tarthat a karrierjük. Elmondása szerint ő maga ezt természetes átmenetként élte meg, ugyanis mindig is férfias megjelenésűnek tartotta magát. Ebben a váltásban egyébként a férje is támogatta, ami azért nem kis rugalmasságra vall és respekt érte.

Míg a szexuális identitásból eredő váltásokat már szinte megszoktuk, egy ilyen pusztán anyagi megfontolásból történő átalakulás mégiscsak meglepő egy kicsit. Mit gondoltok, lehet valaki csak a munkájában a másik nem képviselője anélkül, hogy az bármilyen módon kihatna az élete többi részére?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása