Smink & Makeup

Trampliból bomba? Vagy miről is szól egy átalakítás?

2013. november 12. spacegirl

Mostanában igencsak nagy divatja van az átalakításoknak, lépten-nyomon jönnek szembe a neten azok a bizonyos előtte-utána képek. Előtte többnyire kissé meggyötörten, slampos ruhában, smink nélkül, utána pedig nagyon dögösen, erős sminkkel és sokszor nem kevés photoshoppal rásegítve. Ezek egyrészt jók, mert nagyon látványosak és megmutatják a nőknek, hogy így is tudnak kinézni, másrészt mégsem olyan jók, hiszen egy sokfős csapat és a photoshop bárkiből bombanőt tud varázsolni.

Nekem azok az átalakítások tetszenek igazán, amik elsősorban az élményről és a tanácsadásról szólnak, és sokkal inkább átváltoztatnak, nem megváltoztatnak. Ezt úgy értem, hogy egy alapvetően rejtőzködő típusra nem adnak feltűnő színű, mindent kirakós minit, és aki alig sminkel, arra nem kenik fel a Sixtus-kápolna freskóit, mert valószínűleg nem fogja magát otthonosan érezni benne.

atalakitas_elott.png

Én egy az utóbbi típusba tartozó átalakításon vettem részt az Astero Szépségszalonban. Aki most arra számít, hogy azért jönnek a szinte felismerhetetlenül “dög” fotók, annak csalódást kell okoznom, mert ezen a tanácsadáson nem próbáltak meg valaki másnak a bőrébe beletuszkolni. Sokkal inkább olyan oldalaimat mutatták meg, amiket eddig nem láttam, vagy az utóbbi pár évben - harminc fölött, megállapodva... :) - sikeresen elfelejtettem.

Az átváltoztatás már csak azért is kellemes élmény volt a számomra, mert messze nemcsak arról szólt, hogy legyen smink, frizura és öltözködés. Legalább ilyen hangsúlyos volt az arcápolás és relaxálás, illetve az arc- és hajápolási, illetve sminktanácsadás is. Összességében, túlzás nélkül egy jó kis “terápia” zajlott, nemcsak a külsőségeket illetően.

1. A hajam

A tanácsadás a frizurával kezdődött, legalábbis a festés és hajápolás részével. Csilla, a szalon tulajdonosa, és Zsuzsi, a fodrász a kissé fakó, seszínű hajam helyett egy mélyebb, melegebb barna árnyalatot álmodott meg nekem. Ez nem jelentett óriási változást, az eredmény mégis látványos lett, mert ez a szín sokkal jobban illik a karakteremhez. Mivel régóta növesztem a hajamat, Zsuzsi csak a hajvégekből vágott egy keveset.

A hajam mostanában eléggé száraz és szálkás, amit természetesen nem néztek tétlenül. Ehhez egy olyan gépet használtak, amely egyszerre formázza, ápolja és regenerálja a haj szerkezetét és a hajvégeket. A készülék maga egyébként úgy néz ki, mint egy hatalmas hajvasaló. A géphez krémes és olajos hajápoló is tartozik, amit a használat előtt kell felvinni a hajra. A krémet rögtön felvitték a hajamra, hogy ki tudja fejteni a hatását, az olajat viszont csak később, már a kozmetika után, közvetlenül a gép használata előtt.

A kezelés úgy működik, hogy a készülék gőzt bocsát ki, ami aktiválja a krémben és olajban található hatóanyagokat és újraépíti a hajszerkezetet. A szálkás, töredezett hajat gyönyörűen rendbe teszi, sima tapintású, fényes és könnyen kezelhető lesz. Ezt a saját hajamon is megtapasztaltam, amint láthatjátok, igencsak látványos eredményt hozott!

steam_pod_kollazs.jpg

Ha valakinek nagyon töredezett ás fénytelen a haja, akkor a kezelést érdemes 3-5 héten keresztül heti 1 alkalommal ismételni, utána pedig havonta egyszer fenntartó kezelést végezni. Az én hajamra is rá fog férni még néhány alkalom. A kezelés teljes időtartama - hajhossztól függően - kb. 1 óra.

A kozmetika és smink után befejeztük a hajamat a készülékkel. Ezzel alakított ki Csilla laza hullámokat, mert a szögegyenes haj nem túl előnyös a hosszúkás arcomhoz.

2. Kozmetika és relax

Amíg hatott a “csodakrém” a hajamon, felmentünk a kozmetikába, ahol gyertyafény és kellemes zene fogadott. Csilla elmondta, hogy bár nincsenek különösebb problémák a bőrömmel, látszik, hogy a rendszertelen termékhasználat (értsd: állandó tesztelések :) miatt a különféle hatóanyagok nem tudják kifejteni a hosszútávú hatásukat.

Heti kétszeri arcradírozást javasolt, hogy megszabaduljak az elhalt hámsejtektől. Így a bőröm jobban “lélegzik” és könnyebben szívja fel a hatóanyagokat, illetve kevesebb faggyút termel a T-zónában. (A hámlasztás fontosságáról például itt olvashattok részletesen!)

A tisztításhoz Csilla a Coverderm lemosóját és tonikját használta, majd egy teljesen testre szabott bőrradírt készített, ami erre szolgáló tengeri homokból, nyugtató levendulából és regeneráló argánolajból állt. A hidratáláshoz szintén személyre szabott krémet kaptam, shea vajjal, argánolajjal, nyugtató hatású damaszkuszi rózsaolajjal és mézelő citromfűvel, illetve bőrsimító jázminnal. Nem maradt el a frissítő arcmasszázs sem, ami igencsak rámfért egy hosszú nap után. Ezek az illóolajok a bőrön keresztül felszívódva a szervezetre is jótékony hatást gyakorolnak.

3. Smink, smink, smink

Szépség blog ide vagy oda, nekem még soha sem volt befestve a szemöldököm és a szempillám - mostanáig. A szemöldököm színét a hajamhoz igazítottuk, tehát egy kicsit sötétebb lett, így jobban keretet adva az arcomnak. (A szemöldök fontosságáról már rengeteget írtunk korábban, például itt.) Ha nincs kihúzva a szemöldököm, akkor szinte eltűnik a gomb szemem fölött, ezért is jött jól a szemöldökfestés. A szempillafestés előnyét gondolom, mondanom sem kell: spirál nélkül is látszik belőlük valami. Különösen az alsó pillák esetében jelentett ez látványos változást.

smink_kollazs.jpg

Ezután következett a smink, aminél a tökéletes, de természetes bőr és a szemhangsúly irányába mentünk. Csilla az alapozáshoz Coverderm termékeket használt. Ahogyan arról korábban már olvashattatok nálunk, ezek különböző bőrhibák kezelésére és fedésére alkalmasak. Olyan problémákra kínálnak megoldást, mint az akne, couperosa, vitiligo, hiperpigmentáció, ill. rozacea, de tetoválások fedésére is használhatók. Nemcsak abban különlegesek, hogy komolyabb bőrhibákat is kezelnek és tökéletesen elfednek, hanem abban is, hogy rendkívül tartósak és formulájuk 100%-ig vízálló, non-comedo hatású (nem tömíti el a pórusokat), illetve hypoallergén.

Ennél a sminknél Csilla a Coverderm Vanish alapozójának 4-es árnyalatát használta a bőr tökéletesítésére, ami úgy egységesítette a bőrszínemet, hogy közben teljesen természetes fedést biztosított. A szemkörnyékre a Vanish korrektor 2-es árnyalata került. Ez a termékcsalád tökéletesen fedi a kapilláris erek sérüléséből eredő rozaceát és bőrpirosságot az arcon, illetve segít ezeknek a kezelésében. Az alapozót és korrektort csak egy leheletnyi, 3-as árnyalatú Vanish kompakt púderrel fixálta, hogy megmaradjon a természetes hatás.

A Coverderm termékek hivatalos forgalmazója az Anthos Kft. A Coverderm termékeit beszerezhetitek a hivatalos webshopban vagy ingyenesen kipróbálhatjátok a Coverderm központban, a 2013 Pomáz, Árpád fejedelem út 14. alatt (Astero Szépségszalon, a HÉV megállóval szemben a főúton)!

- Promóció

A szempillatövet alul és fölül is sötétbarna szemhéjpúderrel emelte ki, majd egy gyönyörű zöld árnyalatot vitt fel a mozgó részre, illetve a szem alá. Ezzel teljesen betalált, mert amikor egy kicsit több időm van reggel a sminkelésre, én is szívesen választok zöldes árnyalatokat (például itt és itt). A szem belső sarkába és a szemöldökcsontra fényes highlighter került. A vízvonalat feketével húzta ki, majd a pilláimat fekete spirállal festette ki. A szemhangsúlyos sminkhez az ajkaimra már csak egy könnyű szájfény került. A szemöldököm kettővel erősebb lett, mint ahogyan szoktam hordani, de teljesen igaza volt Csillának, így sokkal jobb és már nem csak két nagy szem az arcom! :)

4. Ruhák és stílusok

Mindezek után pedig jöhetett a - számomra legalábbis - legizgalmasabb rész, a ruhapróba! Az Astero Szépségszalonban van egy kis butik, ahol nagyon jól hordható darabokat gyűjtöttek össze, teljesen megfizethető áron.

A ruhákkal kapcsolatban Nelli volt a segítségemre, aki számomra felfoghatatlan módon látta meg, hogy melyik ruha lesz jó rám, és hogy mit hogyan kell kombinálni, hogy egyedi és hozzám illő legyen. Persze azonnal meg kellett szabadulnom a szürke farmeremtől és az azonos színű tornacipőmtől, de ezen azért annyira nem lepődtem meg.

Sajnos már eléggé késő volt, ezért csak három szettet tudtunk lefotózni.

Az első egy dögös csipkés barna miniruha volt, kis fekete boleróval és persze magassarkúval, amit már csak a magasságom miatt is ritkán hordok a hétköznapokban. Ez a ruha pont két centivel volt rövidebb annál, mint amiben már komfortosan tudom érezni magam, de mit csináljunk, ha ilyen nagyra nőttem! :)

elso_szett_kollazs.jpg

A második szett - amelyik egyébként a kedvencem - egy igazán vagány összeállítás lett, bokacsizmával, leggings-szel, egy izgalmas hátú, szűk fehér pulcsival és egy meglepően jó kis neccfelsővel, amit bevallom, soha sem jutott volna eszembe felpróbálni. Úgy irigylem azokat, akik fel tudják fedezni ezeket a darabokat és ráéreznek, hogy mennyire jók lesznek együtt…

masodik_szett_kollazs.jpg

Végül, de nem utolsó sorban a harmadik összeállítás egy igazi “dolgozós” szett lett, szintén olyan darabokkal, amik remekül mutattak együtt, annak ellenére, hogy először nem is teljesen értettem, hogy hogyan kellene őket egymással felvenni. Ez a szett a halvány rózsaszínt és a bézst kombinálta, szerintem a különleges daraboknak köszönhetően nagyon izgalmas módon. Ehhez az összeállításhoz fekete csizmát húztam.

harmadik_szett_kollazs.jpg

Kicsit hosszúra nyúlt ez a beszámoló, de hát annyi mindent sűrítettünk ebbe a pár órába, hogy nem tudtam rövidebben összefoglalni :) Nekem nagyon jó kis élmény volt, ha ti is kipróbálnátok, itt bejelentkezhettek Csilláékhoz. Az alap átalakítás díja egyébként 28.600 Ft.

Ti voltatok már átalakításon vagy terveztek menni? Ha voltatok, mi volt a tapasztalatotok?

Az átalakításon térítésmentesen vettem részt.
A poszthoz a képeket György Éva készítette.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása