Smink & Makeup

Teszt: természetes szappanok és fürdőrudak az eManufaktúrától

2013. november 14. spacegirl

Azért is szeretek blogolni, mert ezáltal lehetőségem van arra, hogy új és új termékeket próbáljak ki, akár olyanokat is, amikre magamtól nem feltétlenül találtam volna rá. Ilyenek az eManufaktúra termékei is, amelyekhez Kinga jóvoltából jutottam hozzá. A webshopjuk a családi vállalkozásból indult, amely az első, juhtejes szappanok után már természetes testápolókat, fürdősókat és a különleges fürdőrudakat is kínál. Ezek a termékek mind csak magas minőségű, természetes anyagokból állnak, és egyes bőrproblémákra is vegyszermentes megoldást nyújtanak.

emanufaktura_termekek.jpg

Csinos és guszta csomagocska

emanufaktura_vernarancs_szappan.jpg

Vérnarancs juhtej szappan

Ez a szappan rosszkedvet elűző, friss gyümölcsös illatot és a száraz bőrnek tökéletes hidratálást ígér. Segít megőrizni a bőr fiatalságát, illata a fürdés után tart. Vérnarancs olaj kivonata bőrfeszesítő, bőrjavító hatású, a benne lévő rozmaring fertőtlenítő hatású. A juhtej szappanokról bővebben itt olvashattok.

Tapasztalatom: Krémesen habzó, finom illatú szappan, ami nagyon jól tisztítja, és tényleg nem szárítja a bőrt. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy hidratál, de már az is komoly fegyvertény szerintem, hogy nem szárít. Az alakja nem a legszerencsésebb, nekem legalábbis jó néhány használatig beleakadt a körmöm a peremébe. Az illatát én csak fürdés közben érzem, utána hamar elillan, de szerintem ez egy természetes összetevőkből álló terméknél teljesen rendben is van így.

emanufaktura_mak_szappan.jpg

Mák juhtej szappan

Natúr illatú, bőrregeneráló szappan, a benne található mákszemek pedig bőrradírként távolítják el az elhalt hámsejteket. Azt ígéri, hogy használatával selymessé, puhává és feszessé válik a bőr, sőt segít eltüntetni a narancsbőr tüneteit is.

Tapasztalatom: Ez a szappan is krémesen habzó és remekül tisztít. Az illata tényleg semleges, de számomra nagyon kellemes. Olyanoknak ajánlott, akik hozzám hasonlóan szeretik az enyhe és természetes illatokat, ami nem különösebben jellemző a drogériákban könnyen elérhető tusfürdőkre és szappanokra. A mák remekül használható bőrradírként, de úgy, hogy a szappant közvetlenül a radírozni kívánt felülethez dörzsöljük. Nem szárítja a bőrt, radírozó hatásának is köszönhetően puha bőrt hagy maga után. Abban nem hiszek, hogy a narancsbőrre lenne hatása, de szappan létére enélkül is tud eleget szerintem.

emanufaktura_rudak.jpg

Ananász fürdővarázs rúd és Monoi Tahiti Tiare fürdővarázs rúd

Ezek azok a termékek, amikről első ránézésre nem derült ki a számomra, hogy mire valók. A fürdőrudak tulajdonképpen szilárd fürdőolajok, melyek tele vannak tápláló, kényeztető, hidratáló összetevőkkel, természetes olajokkal és szódabikarbónával. Úgy kell őket használni, hogy a rúd harmadát-negyedét beledobjuk a fürdővízbe (kis lavórban kéz-, köröm- és lábápolásra is használhatók). Azt ígérik, hogy mellettük sem tusfürdőre, sem testápolóra nincs szükség. Elég hetente egyszer vagy kétszer használni őket. Az ananász fürdőrúd természetesen ananásszal készül, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, a bőrt frissen, fiatalosan tartja, halványítja az öregkori bőrelszíneződéseket. Emellett persze kellemes, intenzív ananász illata van. A "Monoi de Tahiti" pedig azt jelenti, hogy "Az igazi szépség titka!" Ez a fürdőrúd kifejezetten száraz bőrre ajánlott, azt ígéri, hogy lággyá, rugalmassá, puhává varázsolja a bőrt fürdés közben, és hatása, illata sokáig érezhető. A Monoi olaj és a kakaóvaj kombinációja megakadályozza a bőr folyadékvesztését, kisimítja azt, biztosítva a bőr ápolásához legfontosabb összetevőket.

Tapasztalatom: Azt kell mondanom, hogy ezek a termékek az abszolút kedvenceim ebből a csomagból! A fürdővizet isteni illatúvá teszik, amiben öröm elidőzni. (Természetes és ne mű, "cukorka" illatokra számítsatok!) Tényleg nincs szükség melléjük sem tusfürdőre, sem testápolóra. A hatásért teljesen odavagyok, nagyon puha és hidratált érzetű lesz a bőröm tőlük (igaz, az illatot fürdés után már nem nagyon érezni). Ha tehetitek, próbáljátok ki őket! Arra érdemes figyelni, hogy a fürdővíz egészen olajos lesz tőlük, ezért fürdés után alaposan ki kell öblíteni a kádat. Itt olvashattok még róluk részletesen!

emanufaktura_szappan_tasak.jpg

Vadrózsa illattasak

Az illattasakok tulajdonképpen kis díszített zsákocskákba helyezett szappanreszelékek, melyek finom illatot varázsolnak a lakásba, szekrénybe, táskába, autóba. A vadrózsa szappan természetes, finom illata stresszoldó, hangulatjavító hatású.

Tapasztalatom: Nagyon gusztának találom ezt a kis tasakot, ráadásul finom szappanos rózsa illata van. A leíráson felbuzdulva levittem az autóba, de sajnos az illata nem érződik egyáltalán, így a pozitív hatásokat sem volt alkalmam megtapasztalni. Emiatt egy kicsit csalódott voltam.

Ti szoktatok természetes szappanokat használni? A fürdőrudakkal találkoztatok már?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása