Smink & Makeup

Hogyan nézz ki jobban a fotókon?

2013. november 22. spacegirl

Most van az évnek az az időszaka, amikor gyakorlatilag mindenkiről készülnek fotók - legyen az családi összejövetel vagy buli a barátokkal. Sok múlik persze azon is, hogy ki mennyire fotogén és hogyan bánik a photoshoppal, de van néhány egyszerű dolog, amire ha odafigyelünk, azonnal jobb eredményt érhetünk el.

A magam részéről 100-ből egy fotón szoktam vállalhatóan kinézni, ezért különösen örültem, amikor ezeket a tippeket olvastam. Persze a Facebookon már beállítottam, hogy csak a jóváhagyásommal lehessen feltagelni egy fotón, de azért az sem megoldás mindenre...

1. Őszinte mosoly. Az erőltett mosoly mindig nagyon bénán néz ki, biztos ti is kismillió ilyet láttatok már. (Ennél már csak a duckface-mániások a rosszabbak.) A műmosolynál a szem a leginkább árulkodó, ha az nem "mosolyog", akkor azonnal átüt, hogy mű az egész.

2. Láb leckék. Az első képen látható két lábon állás egészen elefánt-szerű megjelenést eredményez. Célszerűbb inkább az egyik lábra nehezedni (ilyenkor a másik térd enyhén be van hajlítva, a csípő kissé felfelé áll) vagy a térdnél keresztbe tenni a lábakat.

3. Világosíts! Az árnyékok legtöbbször nem barátaid a fotókon, fáradtnak és leharcoltnak tűnhetsz tőlük. Ezen könnyen dobhat az almácskákra tett rózsaszín pirosító és az arcsont fölé felvitt highlighter.

4. A hát egyenes, a vállak lent. Ne hagyd, hogy az arcod helyett a vállaid kerüljenek a kép középpontjába. Egyenes háttal, leeresztett vállakkal pózolj a fényképezőgépnek. Lehetőleg barátot, barátnőt se ölelgess, legalábbis a vállára ne tedd fel a karodat.

5. Emeld ki az ajkaidat! Egy kis szájfénnyel is szuper eredményeket érhetsz el, az egész megjelenésedet feldobja. Hogy tartósabbá tedd a hatást, kontúrozd a szádat annak színével megegyező szájceruzával és utána vidd fel a szájfényt.

6. Fordulj! Ha olyan 30 fokkal oldalra fordulsz, akkor máris nem fogsz annyira "2 dimenziósnak" tűnni a fényképen. Ha az egyik kezedet csípőre is teszed, még jobb lesz az összhatás.

Ez a bejegyzés egy korábbi írásunk "újratöltése".

---

Lifestyle család- és gyerekfotózás: DreamWorld Photography by Ingrid Ihasz

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása