Smink & Makeup

Ünnepi smink: tedd és ne tedd

2013. december 22. spacegirl

jessica-chastain-oscar.jpg

Jessica Chastain: az Oscar díjátadón viselt sminkje tökéletes választás az ünnepekre

Az ünnepek környékén szinte mindenki sminkel, hiszen ilyenkor vannak az évzáró céges bulik és persze egy sor családi és baráti összejövetel. Sokszor ráadásul sminkeket is kapunk karácsony alkalmából, amiket ugyebár mielőbb ki szeretnénk próbálni. Ilyenkor azért nem árt odafigyelni, hogy ne essünk túlzásokba, és a sminkünk ne keljen versenyre a karácsonyfával. Éppen ezért íme néhány jótanács az ünnepi sminkeléshez:

TEDD:

  • Próbálj ki új dolgokat! Mindig is szerettél volna műszempillát vagy vörös rúzst viselni, de eddig még nem tetted? Hajrá, próbáld ki! (A műszempilla felragasztásához ITT, a rúzsozáshoz pedig  ITT találsz segítséget.) De ne feledd, gyakorlat teszi a mestert, ne az eseményre való készülés utolsó pillanatában kezdj el ezekkel kísérletezni, hanem gyakorold be már előre.
  • Használj tust! A tusvonal megkoronázza az ünnepi sminkedet, és a legtöbb sminkmester egyetért abban, hogy a filces és a folyékony tusokat a legegyszerűbb használni. A tusokról ITT tájékozódhatsz bővebben, és ne felejts el gyakorolni, ha nem akarsz ÍGY járni...
  • Hagyj időt magadnak! Ha számodra új vagy még nem kellően begyakorolt elemet építesz a sminkedbe, akkor több időre lesz szükséged az elkészítéshez. Hagyj időt magadnak, mert ha kapkodnod kell, akkor garantáltan elmegy a kedved az egésztől. Pedig sminkelni legalább akkora öröm, mint viselni a sminket!

NE TEDD:

  • Ne vidd túlzásba a csillámokat! Egy csillámos szemfestékkel azonnal ünnepivé teheted a sminkedet, de bőven elég, ha a szemedet öltözteted csillámokba, az arcodra és ajkaidra már ne tegyél belőle. Ha ragyogó hatást szeretnél, nyugodtan használj highlightert (ehhez segítséget ITT találsz), de mértékkel!
  • Ne használj túl élénk pirosítót! A hideg téli hónapokban sajnos előfordul, hogy száraz a bőrünk, ezért nagyon jól működnek a krémes sminktermékek, köztük a pirosítók is. Sajnos azonban ezekkel még könnyebb túlzásba esni és bohócpírt varázsolni magunknak. A krémes pirosítók alap esetben extra ragyogást és színt adnak, de nem árt vigyázni, hogy ne vigyük túlzásba. A kulcs a fokozatos építés és az élek tökéletes eldolgozása.
  • Ne menj úgy aludni, hogy nem mostad le teljesen az arcod! Ez örök szabály, de különösen azoknak kell erre figyelniük, akik egyébként kevésbé szoktak sminkelni. A tökéletes tisztítás és hidratálás segít egészségesen tartani a bőrödet.

rihanna-grammy.jpg

Rihanna a Grammy gálán: szintén tökéletes inspiráció

miley-cyrus-billboard.jpg

Miley Cyrus a Billboard Music Awards-on: azoknak, akik az erős kontúrra esküsznek

emily-blunt-critics-choice.jpg

Emily Blunt a Critics Choice Awards-on: azoknak, akik csak az ajkakat helyeznék a fókuszba

 Nektek van valamilyen bevált ünnepi sminktippetek, trükkötök?

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása