Smink & Makeup

Teszt - Szupertartós szemceruzákat teszteltünk: Glide Liner Glamour

2014. január 20. Katushka

Nagyjából egy évvel ezelőtt már írtunk az Xtreme Lashes szupertartós szemceruzájáról, az Xtreme Black-ről. Most ismét erről a termékcsaládról olvashattok egy alapos értékelést, viszont a most kipróbált termékek pikantériája az, hogy színesek és csillognak is, úgyhogy nálam máris +1 ponttal indultak. :) Ez a ceruzaszett a Glideliner Glamour nevet kapta.

Xtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (7).jpg

Amit ezekről a ceruzákból alapjáraton tudni kell, az az, hogy lényegében ceruzaformába zárt tusok. Nagyon tartósak, elképesztően puhák és nagyon jól pigmentáltak. De nyugi, mindegyik jellemzőjét alaposan ki fogom vesézni.

Felvitel

Akik még úgy gondolják, hogy gyakorlatlanabb a kezük tusvonal húzásában, azoknak inkább azt javaslom, hogy ecsettel próbálkozzanak felvitelkor. Sőt annak is, aki gyakorlottabb, mert mivel nagyon-nagyon, de tényleg nagyon puha ceruzákról van szó, pillanatok alatt elvész a hegye. Viszont az ecsetre nagyon szépen feltapad, hogy utána a szemünket ki tudjuk húzni vele. Pigmentáltsága semmit nem veszít ettől a művelettől. A képeket látni is fogjátok majd, én is így csináltam és nagyon szép színe maradt a ceruzáknak. Ehhez csak egy lapos ferde ecsetre van szükség, aminek megfelelő a vékonysága. Én ehhez szintén egy Xtreme Lashes-es ecsetet használtam, de megteszi bármilyen más hasonló ecset is. A lényeg, hogy "éles" legyen.

DSC03413.JPG

Tartósság

Felvitel után szinte azonnal megszárad, így ha például satírozni szeretnénk a ceruzát, akkor iparkodni kell, különben megköt, aztán leshetjük a satírozási céljainkat. Vihetünk fel egy új réteget. Nekem tényleg egész nap a helyén marad. Tartósságát a MAC Blacktrack Fluidline-hoz tudnám hasonlítani. Használható a tusvonal meghúzására, de az alsó és felső vízvonalon is nagyon szépen helytáll. Tény, hogy a belső szemzugba be tud gyűlni, de ez teljesen természetes, hiszen az ellen, hogy a könnycsatorna nedvességet termel, nem igazán tudunk tenni, de nem is kell. Ilyenkor fogunk egy fülpiszkálót és egyetlen mozdulattal eltávolítjuk a nem kívánt kis festékcsomót. Az alsó szempilla alatt viszont egyáltalán nem kenődik el, így akinek ez szokott a probléma forrása lenni, annak érdemes egy próbát tennie. A felső szemhéjra szintén nem tapad fel, tekintve hogy villámgyorsan szárad.

Kiszerelés

Ezek a ceruzák tényleg számomra egyet jelentenek a zselés tusokkal, csak most épp ilyen kiszerelésben árulják őket. Ebben a Glamour szettben, ami nagyon pofás kis csomagolást kapott, 3 ceruzát találhatunk, mindegyik más színű és ott figyel mellettük egy hegyező is. Egy picit kisebbek mintha a sima Glide Liner ceruzát vennénk, mert azok 1,2 grammosak, ezek viszont "csak" 0,9 grammosak, ergo rövidebbek, de nem sokkal. 

Xtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (8).JPG

Színek

Ahogy az előbb is írtam, ebben a szettben 3 különböző színű ceruzát találunk. Egy bronzos árnyalatot (Cognac), egy sötétzöldes szürkés árnyalatot (Velvet Teal) és egy csillogó feketét (Black Diamond). A képen jól látható, hogy nemcsak színezettek, de nagyon szép a fényük és persze nagyon szépen csillognak is. Nem hivalkodóak, épp ezért nappalra is ugyanúgy ajánlott őket viselni, mint este. Nappalra azért nem javaslok mellé különösebben látványos sminket, elég csak a ceruzával operálni, mert ezek a színek önmagukban is öltöztetik a szemet.

Cognac

Fotor0109202616.png

Xtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (21).JPG

Xtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt cognac.JPG

Velvet Teal

Fotor0109202646.pngXtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (22).JPGXtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt velvet_teal.JPG

Black Diamond

Fotor0109202541.pngXtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (23).JPGXtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt black_diamond.JPG

Hegyezés

Azért tartom fontosan, hogy erre is kitérjek, mert nem mindegy, hogy tartjuk karban ezeket a ceruzákat. Mivel nagyon puhák, így tényleg jó minőségű hegyezőt kell hozzájuk használni. Gondolhatjátok, hogy nekem azért van jó pár hegyezőm, de olyan jó minőségű hegyezővel, mint az Xtreme Lashes hegyezője még nem találkoztam. Amióta - kb. egy éve - megvan, azóta minden ceruzámat csak ezzel hegyezem, mert nagyon jól viszi őket, nem töri bele a hegyet és még az ennyire lágy és krémes anyagokat és tökéletesen kihegyezi, úgyhogy már ezért is nagyon megéri ez a szett. Praktikusnak pedig nagyon praktikus, mivel szétszedhető. Ha akarjuk hegyezhetjük a ceruzát a tartályba, de ki is vehetjük a hegyezőt magát és akkor landolhat minden egyenesen a kukába.

Xtreme_lashes_Glide_liner_Glamour_ceruza_teszt (6).png

Eltávolítás

Mivel tartós szemceruzáról van szó, így nem mondom, hogy villámgyorsan el lehet tüntetni, de jó minőségű lemosóval viszonylag hamar búcsút inthetünk neki. Én a Balea sminklemosó kendőjével el tudtam távolítani, de azért egyszer-kétszer vissza kellett mennem a szememre vele. Viszont ha olyan lemosót használunk, ami alkalmas vízálló sminkek eltávolítására, azzal sokkal könnyebb dolgunk lesz. 

Ár

Általában egy 1,2 grammos, tehát normál kiszerelésű ceruza 5 300 forintba kerül, ami már önmagában is nagyon megéri. Ez a hármas szett összesen kerül 8 400 forintba, arról már nem is beszélve, hogy egy hegyezőt is kapunk mellé, ami csak önmagában 1 500 forint lenne. Plusz most január 31-ig 15%-al olcsóbban meg tudjátok rendelni, vagyis összesen a szett 7 140 forintba kerül! Szerintem ez maximálisan megéri, sőt az egyes ceruzák is, viszont ezek a színek csak ebben a szettben elérhetők.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása