Smink & Makeup

Tippek lelapult haj ellen

2014. január 21. spacegirl

volumen.jpg

A volumen sosem megy ki a divatból, legutóbb a Golden Globe gálán is számos sztár választott kifejezetten dús frizurát. Persze a hétköznapokban nem vágyunk ilyen volumenre, de azért az igencsak bosszantó tud lenni, amikor a fejünkre lapul a hajunk. A lelapult haj minden szezonban gondot okozhat, de télen még a sapkával is ráteszünk egy lapáttal. Ebben a posztban ahhoz olvashattok tippeket, hogy hogyan szabaduljatok meg a lelapult hajtól azon túl, hogy a fodrász már megtette a magáét.

  1. Hajmosás: Jó alaposan mosd meg a hajadat, hogy ne maradjon rajta semmi, ami lelapítaná a hajadat. Amennyire lehet, kerüld a balzsammal a hajtöveket, mert az az ápoló összetevőivel általában elnehezíti a hajat. Lehetőleg ne használj hajon hagyható kondicionálót sem. Ajánlott termékek: Joico Body Luxe sampon és balzsam
  2. Hajformázók: Lehetőleg ne tegyél túl sok formázó terméket a hajadra (főleg a hajvégekre), mert csak el fogja nehezíteni, és ugyanúgy rálapul a fejedre. Bőven elég egy kevés volumennövelő hajhab és a végén - ha szükségesnek érzed - egy leheletnyi lakk. Ajánlott termékek: Nivea Volume Sensation dúsító hajhab, Balea volumennövelő hajhab, Taft Power & Fullness hajlakk.
  3. Hajszárítás: Szárítsd a hajadat fejjel lefelé, ez segít megemelni a hajtövet. A beszárításhoz használj körkefét, amivel rétegenként emeled meg és szárítod be a hajadat a hajtőnél.
  4. Választék: Ne ott válaszd el a hajadat, ahol szoktad, hanem a másik oldalon. Igaz átmeneti, de legalább azonnali segítséget jelent.
  5. Hajsütők: A göndörítés volument ad a hajnak, akár becsavarod, akár besütöd a hajadat. Ha nem szeretnél hullámos vagy göndör fürtöket, akkor akár egy melegített kefe, akár egy hajvasaló segítségével könnyen megemelheted a hajadat a hajtőnél, és máris kap egy kis tartást.
  6. Szárazsampon: A szárazsampon nemcsak a felesleget olajat szívja fel a hajadról, de volument is ad. Az hogy mennyit érdemes belőle használni, erősen termék- és személyfüggő. Általában úgy kell őket használni, hogy a hajtőhöz fújjuk, belemasszírozzuk, 1-2 percig rajta hagyjuk, majd alaposan kifésüljük. Ha nem viszed túlzásba a mennyiséget, akkor akár 2-3 nap is használhatod egymás után a szárazsampont, mielőtt látszani kezdene. Lelapult haj esetén kötelező darab! Ajánlott termék: Balea Trend It Up szárazsampon.
  7. "Csodaporok": Ezek a porok kifejezetten arra hivatottak, hogy volument adjanak a hajnak. Ezeket mindig száraz hajra kell felvinni. Használhatjuk úgy, hogy a kezünkre teszünk és úgy visszük fel a haj hosszára és végeire, de ha még nagyobb volument szeretnénk, akkor közvetlenül a haj tövéhez is szórhatjuk. Ajánlott termékek: L'Oreal Professionel Super Dust, Toni & Guy Sculpting Powder.
  8. Tupírozás: Tupírozás segítségével is megemelheted a hajadat, de ezzel azért óvatosan, mert nem tesz túl jót neki. Emelj meg egy kb. 5-10 cm széles tincset, majd a hajtőtől számított kb. 5 cm-es részen egy sűrű fogú fésű segítségével fésüld visszafelé a hajadat. Ne húzogasd le-fel a fésűt, hanem amikor leértél a hajtőhöz, vedd ki és ismét csak felülről húzd le. Ha készen vagy, csak a felső részét óvatosan fésüld meg, hogy rendezettebb legyen a hatás.

Nektek van valamilyen bevált tippetek a lelapult haj ellen?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása