Smink & Makeup

A szájceruza viselésének 4 szabálya

2014. április 27. spacegirl

lip-liner.jpg

A szájceruza nem tartozik a leggyakrabban használt sminktermékek közé. Bár sokak neszesszerében megtalálható, a "mostohagyerekek" közé tartozik. Ez nem is csoda, ha felidézzük magunkban a barna szájkontúr rémisztő trendjét még a 90-es évekből. Pedig helyesen használva a szájceruza egyáltalán nem haszontalan darab: segít a helyén tartani a rúzst és tartósabbá is teszi az eredményt. Van azonban néhány szabály, amit nem árt betartani:

  1. Töltsd fel vele az ajkadat! Ha a legtöbbet akarod kihozni a szájceruzából, akkor ne csak kontúrt rajzolj, hanem színezd ki vele az egész ajkadat. Ez nemcsak alapul szolgál a rúzs számára, hanem segít megelőzni a körberajzolt száj hatást, amikor a rúzs kopni kezd.
  2. A rúzshoz hasonló árnyalatot válassz! Szerencsére azoknak az időknek már vége van, amikor a szájceruzának sötétebbnek vagy teljesen más színűnek kellett lennie, mint a rúzsnak. Ha használsz szájceruzát, akkor a színe legyen hasonló a rúzsodéhoz.
  3. Satírozd el! A szájceruza viselésének egyik lényege, hogy ne látszódjon, hogy rajtunk van, csak tegye tartóssá a rúzsunkat és ne engedje elmozdulni. Ennek érdekében érdemes a szájceruzát egy ajakecset segítségével egyenletesre satírozni mielőtt felvisszük rá a rúzst.
  4. Légy láthatatlan! Tudtad, hogy létezik láthatatlan szájceruza is? Ha minden kötél szakad, választhatsz átlátszó szájceruzát. Ez biztosan nem fog látható kontúrt adni, használhatod alapként és akár a száj körül is, hogy ne másszon el a rúzsod. 

via Makeup.com

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása