Smink & Makeup

Így növeszd ki a szemöldöködet!

2014. május 23. spacegirl

A szemöldök, mint tudjuk, keretet ad az arcnak, és jelentős mértékben meg tudja változtatni a megjelenésünket. Rossz esetben dob rajtunk néhány évet, még rosszabb esetben szomorúnak vagy dühösnek nézhetünk ki vele. Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyen a formája. (A szemöldök 1x1-et ITT találod!)

bold_brows.jpg

Aki rendszeres olvasónk, az jól tudja, hogy már futott a blog, amikor elkezdtem visszanöveszteni a szemöldökömet. Sokakhoz hasonlóan én is tizenéves koromban kezdtem el szedni, természetesen a kelleténél vékonyabbra és rövidebbre. Ez még a kilencvenes években történt, amikor a nyolcvanas évek természetessége után az igazán vékony szemöldök volt divatban. Aki pedig már próbálkozott a kinövesztéssel, az pontosan tudja, hogy mennyire keserves dolog. Ebben a posztban ehhez olvashattok néhány jótanácsot!

  1. Felejtsd el a napi szemöldökszedést! Amíg igazán vékony volt a szemöldököm, gyakorlatilag naponta kellett igazgatni. Ha tényleg ki szeretnéd növeszteni, akkor ezt el kell engedni. Érdemes ugyanakkor 2-3 hetente elmenni egy kozmetikushoz, aki megigazítja, de nem nyúl azokhoz a szálakhoz (!), amik kelleni fognak később az áhított formához.
  2. Legyél türelmes! Ez a legnehezebb része, de a szemöldök kinövesztése simán eltart fél évig vagy még tovább is. Az első 2-3 hétben még nem lesz olyan vészes, de azután már csak a "gusztustalan", kósza szálakat fogod látni, amikor a tükörbe nézel. Másnak ez persze korántsem lesz ennyire feltűnő (sőt, a legtöbben valószínűleg észre sem veszik), de ez nem fog érdekelni, szerinted rémes lesz és kész. Ilyenkor kell erősnek maradni és nem elővenni a csipeszt.
  3. Pótold ki a formát! Szemöldökceruza és szemöldökpúder segítségével formázd meg a szemöldöködet. Ehhez segítséget ITT találsz. Menet közben ez még nem biztos, hogy a későbbi, végleges forma lesz, így az ezen kívül eső szálakat tompíthatod korrektor segítségével. Az első néhány alkalommal valószínűleg még nem leszel elégedett az eredménnyel, de ebben az esetben is a gyakorlat teszi a mestert. Hamarosan nem is fogod érteni, hogy hogyan tudtál meglenni régebben enélkül.
  4. Ne várj tökéletes szálakat! Sajnos könnyen előfordulhat, hogy az új szálak nem olyanok lesznek, mint a szemöldököd többi része. Lehet, hogy vékonyabb, de lehet, hogy vastagabb, erősebb szálak fognak nőni. Nekem például nemcsak erősebbek lettek, hanem össze-vissza is álltak, így kénytelen vagyok időnként formára vágni őket.

Sokan esküsznek szemöldöknövesztő szérumra, illetve ricinusolajra is. Én csak az utóbbit próbáltam annak idején, de sajnos nem tapasztaltam, hogy bármit is segített volna.

Nektek van valamilyen jó tippetek a szemöldök kinövesztéséhez?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása