Smink & Makeup

Kipróbáltuk: BaByliss Curl Secret automatikus hajformázó

2014. június 07. spacegirl

ingrid_babyliss_curl_secret_haj.jpg

Egy nagyon izgalmas újdonság került most a kezeink közé, ami nem más, mint a BaByliss Curl Secret hajformázója. A külföldi oldalakon, illetve a tévében talán már találkoztatok vele.

babyliss_curl_secret1.jpg

A "titok" az, hogy a készülék az Auto-Curl technológiát használja, ami nevéhez híven automatikusan süti be a tincseket. Ez különösen jól jön azoknak, akik hozzám hasonlóan kétbalkezesek a hajsütésben. A készülék precíz működését és az egyenletes hullámokat egy speciális motor biztosítja, amely feltekeri a tincseket.

babyliss_curl_secret2.jpg

A Curl Secret kerámia bevonattal rendelkezik, így kevésbé roncsolja a hajat és fényessé is teszi a tincseket. A készüléken állítható a hőmérséklet (210°C, ill. 230°C), így vékony- és vastagszálú hajhoz egyaránt használható. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk göndör fürtöket, három sütési idő - 8, 10 vagy 12 másodperc - állítható be. A készülék hanggal jelzi, ha elkészült a fürt.

babyliss_curl_secret4.jpg

A 8 másodperces módnál a készülék 3 hangjelzést ad és laza hullámok elkészítésére alkalmas. A 10 másodperces módnál 4, a 12 másodperces módnál pedig 5 hangjelzést kell várni a fürt elkészüléséig. Utóbbi esetben a készülék már határozott göndörséget kölcsönöz a hajunknak. Én a 12 másodperces módot választottam.

babyliss_curl_secret3.jpg

A Curl Secretet úgy érdemes használni, hogy az elülső, alsó tincsekkel kezdünk és haladunk hátrafelé. Minden esetben a nyitott részének kell a fejünk felé állnia. A 2-3 centis tincset értelemszerűen ott fogjuk be, ahonnan szeretnénk kezdeni a göndörítést. Ahogy becsukjuk a készüléket, azonnal feltekeri a tincset. A fent már említett hangjelzések után egyszerűen kinyitjuk és óvatosan kiengedjük a begöndörített tincset.

Az eddigi hajsütőimmel általában jobban kézre állt az egyik oldal, de ezt mindkét oldalon viszonylag egyszerű használni. Ennél is érzem azért, hogy az egyik oldalon könnyebben megy, de nem olyan nagy a különbség, és mivel automatikusan dolgozik, a végeredmény ugyanolyan egyenletes lesz. A hátsó fürtöket érdemes teljesen oldalra fésülni, mert a fejünk mögött egyébként csak szerencsétlenkednénk vele.

A fenti videóban láthatjátok, hogy kb. mekkora tincseket érdemes belefogni. Ezek nem túl nagyok, de így is viszonylag jól lehet haladni. Míg egy új hajsütővel általában legalább egy órát szoktam bajlódni, ezzel elsőre is bő fél óra alatt végeztem. Az automatikus feltekerés picit ijesztőnek tűnhet, de szerencsére ha túl vastag tincset próbálnánk göndöríteni vagy rosszul tesszük bele, akkor a készülék leáll a tekeréssel és hangjelzést ad. Érdemes ugyanakkor erre figyelni, mert néhány elrontott tincsnél előfordult, hogy nehezebben sikerült kiszedni a hajamat. Nagy baj azonban nem történik, nem kell tőle félni.

Íme egy teljes oktatóvideó a használathoz:

A BaByliss Curl Secret ára 40.000 Ft, ami meglehetősen húzós, viszont tényleg semmilyen hajformázási készséget sem igényel a használata, gyors és egyszerű. Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki!

 A terméket a forgalmazótól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása