Smink & Makeup

Szépségtippek - 9 dolog amire tökéletes megoldás a vazelin

2015. december 19. Katushka

Minden márkának, legyen az olcsóbb, vagy drágább, megvannak a csodaszerei, de nem árt néha körülnézni a közvetlen környezetünkben, mert találhatunk olyan olcsó, de nagyon is hasznos anyagokat, amiket rengetegféle képen használhatunk. Ilyen például a nyáron nagyon kedvelt kakaóvaj, vagy jelen esetben a vazelin. Sokan nem is tudják milyen multifunkcionális anyag ez igazából, de most igyekszünk lerántani róla a leplet.

vaseline-450x450_tcm72-298021.jpg

1. Sarokrepedezés ellen

Nyáron talán az egyik legkiábrándítóbb látvány, ha az ember sarka, vagy lába ki van repedezve. Mivel nem mehetünk minden héten pedikűröshöz, érdemes esténkén bekenni a lábunkat, talpunkat vazelinnel, ráhúzni egy zoknit, így reggelre orvosolni tudjuk ezt a problémát.

2. Remek hidratáló

Nem kell drága krémekhez nyúlni, elég ha hidratáló gyanánt az arcunkra, vagy a testünkre felviszünk egy keveset belőle, így máris finom, hidratált lesz a bőrünk. És ami a legjobb, a pórusokat sem tömíti el.

3. Eltávolítja a szempillaragasztót

Egy átbulizott este után a szemünk fáradt és a bőrünk is körülötte, főleg, ha műszempillával is terheltük. Ilyenkor érdemes nem nekiesni a pillasornak, hogy gyorsan lerángassuk, mert az a bőrnek sem jó, sőt a szempilláknak is árthat. Ilyenkor inkább vigyünk fel pici vazelint a pilláinkra, várjuk pár percet, majd könnyedén le tudjuk szedni a pillasort, különösebb kellemetlenségek nélkül. 

Help-remove-lash-glue-Dont-tug-those-falsies-end.jpg

4. Hajfestéskor nélkülözhetetlen

Akár otthon, vagy fodrász által festjük a hajunkat érdemes a haj tövéhez, a homlokra, tarkóra, fülre egy kevés vazelint kenni, így ha ki is szaladunk a "vonalból" nem a bőrünket fogja megfogni a festék, hanem megáll a vazelinen, így könnyen le lehet törölni és nem kell órákig dörgölni a bőrünket, hogy megszabaduljunk a festékfoltoktól. 

5. Tartást ad a szemöldöknek

Ha olyan kócos a szemöldökötök, mint pl. az enyém, akkor érdemes lehet fixálni egy kevés vazelinnel, így a szálak szépen a helyükön maradnak, akár egész nap. Vigyél fel egy kevés vazelint a szemöldöködre, de tényleg csak nagyon keveset, majd egy szemöldökkefével fésüld a helyükre a szálakat. 

6. Ha ritkán viselsz fülbevalót...

Aki ritkában hord fülbevalót, az tudja, hogy olyankor kicsit nehezebben megy bele az ékszer a fülbe, mintha minden nap viselnénk, függetlenül attól, hogy nem nőtt be a lyuk. Ilyenkor a lyuk körül kenjük be picit, ezek után már mehet is be a fülbevaló. Sokkal könnyebb lesz :)

Helps-earring-insertion-you-dont-wear-earrings-regularly.jpg

7. Ha nehezen nyílik a körömlakkos üveg

Még a legjobb minőségű lakkoknál is előfordul, hogy beszárad a lakk kupakja, ezáltal nehezen, vagy sehogy sem lehet kinyitni. Ezt érdemes megelőzni úgy, hogy a lakk száját bekenjük picit vazelinnel, majd rácsavarjuk a kupakot, így legközelebb erőlködés nélkül nyithatjuk ki kedvenc lakkunkat. 

8. Ha nincsenek szuper vékony combjaid

Sajnos nem mindenkinek vannak modell lábai, így a combok összedörzsölődhetnek. Erre az egyik megoldás a hintőpor, a másik pedig a vazelin használata. Kenjük be a comb összedörzsölődős részét vazelinnel, így séta közben nem fog kidörzsölődni és kipirosodni sem. 

9. Csinálhatunk saját szájfényt

Ez az egyik kedvenc megoldásom a vazelinnel. Nagyon egyszerű a dolog. Vegyél egy kevés vazelint és egy olyan pigmentet, vagy szemfestéket, amilyen színű szájfényt szeretnél, keverd őket össze és kend fel az ajkaidra. Kész is. Nem hogy egyedi szájfényt fogsz kapni, de még cserébe hidratálja is az ajkaidat, így szuper puha lesz egész nap :) 

Beauty-Uses-Vaseline.jpg

Nektek van hasonló szépség tippetek?

Forrás: Bellasugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása