Smink & Makeup

Mikor mit viseljünk? Avagy mi is az a dress code?

2016. február 02. Katushka

Az egész év tele van hivatalos vagy kötetlenebb hangvételű partikkal, vacsorákkal és estélyekkel. Az ezeken való ildomos megjelenés sokaknak nagy fejtörést okozhat.

gardrobe44007.jpgNézzük meg, hogy a parti jellegének megfelelően, milyen öltözéket, illetve kiegészítőt válasszunk, hogy biztosan szívdöglesztő és helyénvaló legyen megjelenésünk.

Egy elegáns karácsonyi estélyre vagy szilveszteri bálba általában az ún. „black tie” a dress code. Ez annyit jelent, hogy a férfiaknak szmoking és fekete csokornyakkendő, a hölgyeknek pedig nagyestélyi a megfelelő öltözet.

black tie.jpg

Ha nagyon illusztris helyre vagyunk hivatalosak, akkor a „white tie” is elképzelhető, amely a „black tie” még elegánsabb verziója. Ez az uraknak frakkot, fehér inget, mellényt és övsálat jelent, melyhez a nevéből adódóan szintén fehér csokornyakkendőt kell kötni. A hölgyek esetében annyiban tér el, hogy fontos, hogy a nagyestélyi földig érjen.

white tie_dress code.jpg

Amennyiben egy ennél kötetlenebb, de mégis elegáns karácsonyi vagy szilveszteri partira vagyunk hivatalosak, akkor a „formal” öltözet előírásait érdemes figyelembe vennünk. Ez urak esetében 18 óra előtt és után szintén sötét öltönyt, valamint nyakkendőt jelent. A hölgyek számára ilyenkor 18 óra előtt egy elegáns ruha, azt követően pedig kisestélyi vagy más néven koktélruha a megfelelő választás.

dresscode-formal-blacktie.jpg

Ha egy baráti, bulizós estét tervezünk, akkor nyugodtan választhatunk vagányabb szettet a "casual" vagy "smart casual" dress code alapján. Uraknál laza stílusú ing, galléros, esetleg sima póló, míg a hölgyek nyugodtan kihangsúlyozhatják szexi oldalukat. Dönthetünk egy szép miniruha mellett, de ha lezserebben szeretnénk felöltözni, akkor akár kombináljuk kedvenc csizmánkat, farmerünket egy bulizósabb felsőrésszel. A casual kereteibe kevésbé fér el a sportos megjelenés, nem úgy, mint a smart casualbe. Persze itt se arra kell gondolnunk, hogy szabadidőben illik megjelenni egy party-n :)

Casual

casual_dress_code.jpg

Smart casual

smart casual dress code.jpg

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása