Smink & Makeup

Arctisztítás egy kicsit másképp

2020. január 28. Katushka

Be kell valljam, annak ellenére, hogy fontos az arcom és a bőröm egészsége, nagyon ritkán megyek kozmetikushoz. És most itt a ritkánt úgy vegyétek, hogy 1-1,5 évente. Ez iszonyatosan gáz tudom, de mindig amikor bejelentkezem lemondom, mert most emiatt a rendezvény miatt nem jó ha csupa piros pötty az arcom, most meg amiatt a buli miatt nem akarok "pizza képű" lenni (én így nevezem amikor a nyomkodástól piros pöttyök, sebek keletkeznek az arcomon :) ).

6_1.jpgHála égnek nincsenek nagy pattanásaim, de azért azt sem mondanám, hogy tökéletes a fizimiskám. Apróbb miteszerek díszítik az orromat és az állam környékét. Általában magamat szoktam szadizni, de most úgy döntöttem, hogy kerítek egy olyan kozmetikust, aki jó alapanyagokkal dolgozik, alapos és úgy dolgozik, hogy utána nem lesz "pizza képem". Az egyik ismerősöm ajánlott egy kozmetikus hölgyet. Égre földre esküdözött, hogy nagyon jó és pont úgy dolgozik, ahogy azt én szeretném. Úgy voltam vele, hogy üsse kutya kipróbálom, mert rosszabbul csak nem dolgozik, mint általában a többi kozmetikus, de ha tényleg olyan jó, ahogy azt Hajni mondta, akkor szinte biztos, hogy odaszokom. 

tovább

Last minute karácsonyi ajándékok

2017. december 13. Katushka

Hamarosan itt a karácsony és szinte mindenki azon pörög, hogy szeretteinek milyen ajándékot vegyen, ami hasznos és amivel örömet tud szerezni a másiknak. Ha legalább körvonalazódott bennünk, hogy milyen irányba szeretnénk elmenni ajándék ügyben, akkor érdemes felcsapni a netet, hogy azt is megnézzük, hogy a legolcsóbb egy egy termék. Ha mákunk van online is meg lehet rendelni és nem kell együtt tolongani a többi emberrel az áruházakban. 

christmas-beauty-offer.jpg

Ebben a posztban a teljesség igénye nélkül összeszedtem pár ötletet, ami esetleg gondlatébresztő lehet. Belecsempésztem egy nagyágyút is, már ami az árát illeti. És nem feltétlen az ára miatt fog neki az ajándékozott örülni, hanem a hatékonysága és a praktikusság miatt. Ha valaki megengedheti magának, akkor érdemes beruházni egyre. 

tovább

Kipróbáltam az AHA savas hámlasztást

2017. december 10. Katushka

Az elmúlt években igencsak előtérbe kerültek a különböző hámlasztó kezelések, megoldások. Eddig én a hagyományos otthoni pilinget csináltam csak, konyhai nyelven, bőrradírozást. Alapvetően a bőrradírozás a bőrápolási rutinunk egyik fontos lépése kellene, hogy legyen, de sokaknál még mindig elmarad. 

22729213_1907730842576753_3807280962568300460_n.jpg

A bőrradírozásnak/hámlasztásnak az a lényege, hogy a bőrfelszínéről eltávolítsuk a már elhalt szaruréteget, hogy a bőrünk természetes anyagcseréje zökkenőmentesen tudjon haladni. Most nem mennék bele a bőr felépítésébe, rétegekbe, csak annyira, hogy a bőrünk utolsó rétege már meglehetősen "halott", ezért időnként érdemes segíteni neki, azzal, hogy eltávolítjuk a már haszontalan részét, hogy a felszínre kerülő új, már teljesen elszarusodott réteg. A bőrünk egészséges esetben 28-30 nap alatt újul meg önmagától, vagyis a felhám legalsó rétege ennyi idő alatt jut fel a bőr felszínére. Sokan frászban vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire fog "vedleni" a bőr a kezelés alatt. Legyen elég annyi, hogy ez a kezelés azzal hirdeti magát, hogy a hámlasztás nem jár látványos hámlással, tehát nem fog lapokban hámlani az arcunk tőle. 

Ha hámlasztásról beszélünk, vagyis inkább hámlasztó kúráról, akkor lényegében ezt az egy hónapos ritmust tudjuk felgyorsítani akár 1 hétre is, vagyis 1 hónap helyett 1 hét alatt újul meg a bőrünk felhámja. 

tovább

Ajándékötlet - Sminkokatatás

2017. november 06. Katushka

Nagyon sok nő szereti, vagy szeretné magát sminkelni, de nem biztos, hogy megfelelő termékeket, vagy eszközöket használ. Nagyon sok blog és videót találunk azzal kapcsolatban, hogy sminkeljük magunkat, de egyik sem személyre szabott. Ha valamit szeretnék megtanulni, akkor szeretem, ha azt nekem mondják el és nem a nagyközönségnek, illetve a saját bőrömön tapasztalhatom meg azt amit kell. Pontosan ennek megfelelően alakítottam ki személyre szabott sminkoktatásaimat, ahol mindenkinek egyénileg elmondom és megmutatom, milyen termékeket érdemes használni és mit hova kell felvinni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Az oktatásaim menetéről és a tematikákról az alábbi linken tovább olvashattok.

14627692_10209344522001297_1735956439_n.jpg

Itt van most egy remek lehetőség, hogy magadat, barátnődet, testvéredet egy személyre szabott oktatással ajándékozd meg, vagy hogy akár többen is elgyertek, így igazán privát, baráti hangulatú oktatáson vehettek részt. 

A karácsonyi akció keretében most a csoportos oktatás ára 25 000 forint helyett csak 22 000 forintba kerül/fő 

Természetesen azok sem maradnak ki az akcióból, akik az egyéni oktatásra szeretnének jönni! :) Az egyéni tanfolyam most 30 000 forint helyett csak 27 000 forintba kerül!

Az akciós ár a 2017.12. 22.-ig történő jelentkezésekre érvényes és csak akkor, ha a felhasználás időpontja 2018.01.06. és 2018.03.04. közé esik.

fotorcreated_3.jpg

Remélem, hogy sokatokkal fogok majd találkozni és egy jó hangulatú, eredményes napot tudunk majd együtt tölteni!

További információk és jelentkezés: makeup.katalinballa@gmail.com