Smink & Makeup

Biosminket teszteltünk: Zao szemhéjpúderek

2011. november 18. spacegirl

A Zao minősített bio sminktermékeiről elsősorban azt érdemes tudni, hogy teljes egészében természetes anyagokból készülnek, így mentesek a petrokémiai vegyületektől, beleértve a tartósítószereket is. A korrektor és az ajakbalzsam kivételével nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat (azokban is csupán méhviasz van), és gondolom nem lesz meglepő, hogy a termékek előállítása során állatkísérleteket sem folytatnak.

Ápol és szépít

  • A bambuszszár pora és a magas kovasav-tartalom (75 %) pótolja az elvesztett ásványi anyagokat a bőrben
  • A mikronizált ezüstszemcsék antibakteriális és fertőzést megelőző hatása természetes módon biztosítja a tartósságot
  • Az eszenciális zsírsavakban gazdag gingko biloba levél, aloe vera, carnabua viasz, a gránátalma- és karitévaj kivonatai segítenek a szabad gyökök semlegesítésében

Forrás: Szépségek Kicsiny Boltja

Ez a márka annyira komolyan veszi a "bioságot", hogy a csomagolásban is ezt az irányt követik, konkrétan újra használható bambusz tégelyekben érkeznek a termékek. A szempillaspirál és a szájfény kivételével a tokban cserélhetők a termékek, így a későbbiekben elég csak utántöltőt venni.


Szemhéjpúder tok - kívül (a kis lyukon benyúlva lehet kilökni a szemhéjpúdert)


Szemhéjpúder tok - belül (mágnessel rögzíti a szemhéjpúdert)

A csomagolás szerintem szuper, mind a többszöri használhatóság, mind a megjelenése miatt. Nagyon guszta ez a kis tégely, öröm kézbe venni. Ráadásul nagyon jól közvetíti a márka üzenetét, a természetességet. A teszterek között a többi termékre is vetettem néhány pillantást, mindegyiknek ugyanilyen szép a csomagolása.

A Zao termékek közül két szemhéjpúdert próbáltam ki, a természetes színek kedvelőjeként  a 105-ös fényes bézs és 106-os fényes barna színt, erről osztom most meg a tapasztalataimat.


Az utántöltők


Rajta van a színek kódja és a lejárat dátuma (felbontás nélkül):
felbontva csupán 1 évig áll el

Amikor a teszterekbe mártottam az ujjamat, akkor egészen biztató volt a termékeknek az állaga és pigmentáltsága, itthon, közelebbről megvizsgálva viszont az utóbbival már kevésbé voltam elégedett. Az alábbi mintákon látszik, hogy még alappal sem számíthatunk túl erős színekre.


Urban Decay Primer Potion alappal: eléggé halványak a színek

A szemfestékek textúrája teljesen rendben van szerintem, inkább szárazabb, de nem peregnek le különösebben a felvitel során. Könnyen összedolgozhatók a színek. A bézs színt próbáltam highlighterként is használni a szemöldökcsontra, de ehhez sajnos - legalábbis nekem - nem elég világos, ezért a Sigma Bare palettájához nyúltam kiegészítésképpen (Approach, Elope).


Bár a fényképező is kiszívta kissé, ennél nem sokkal volt erősebb

A tartósságát átlagosnak mondanám, rajtam nem bír ki egy egész napot. Reggeli felvitel esetén a késő délutáni órákban már szembesülnöm kell vele, hogy jelentősen megkopott.


Hát ez megint no-makeup lett...

Ami az árát illeti, kifejezetten drágán, darabonként 3.270 Ft-ért lehet hozzájutni, aminek kb. a fele a csomagolás. Az utántöltők 1.620 Ft-ba kerülnek, ami már barátságosabb, de még mindig inkább a drága felé hajlik. Ezek a termékek elsősorban annak jelenthetnek jó választást, akiknek fontos, hogy bio termékeket használjanak, illetve nagyon érzékeny a szemük a mesterséges anyagokra. Részemről ebből most sajnos nem lett szerelem.

  • Termék: 3,5/5
  • Pigmentáltság: 2/5
  • Textúra: 4/5
  • Tartósság: 3,5/5
  • Felvitel: 5/5
  • Csomagolás: 5*/5

A termékeket a Szépségek Kicsiny Boltjától kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja. A boltot imádtuk, amiről részletesen itt olvashattok.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása