Smink & Makeup

Milyen kozmetikumokat használnak a magyar nők?

2012. január 15. spacegirl

Sminkes bloggerként a napi rutin része, hogy mindenfélével kenegetjük magunkat, és általában az olvasóink is olyanok, akiket az átlagnál jobban érdekel a szépségápolás. Ez kicsit torzítja is a képünket a "világról". Ezért is találtuk érdekesnek a Gerovital Plant felmérésének az eredményeit, amiről a héten kaptunk infót. A kozmetikumok között arcápolás és testápolás kategóriában elsősorban a különböző krémek használatát vizsgálták (legalábbis a lemosókra, radírokra, sminkekre nem terjedt ki a felmérés).

Az eredmények alapján a 18-49 éves nők között a kézkrém a legnépszerűbb kozmetikum, átlagosan havonta húszszor használják, közel 60%-uk pedig naponta legalább egyszer. A használat gyakoriságában a kézkrémet a testápoló és a hidratáló arckrém követi.

Számomra meglepő egyébként, hogy a kézkrém és a testápoló megelőzi az arckrémet, nekem az az alap, az összes többi csak az után következhet. Testápolót általában nem is használok napi rendszerességgel, ami mondjuk az olajos tusfürdőmnek is köszönhető. A kézkrém is csak a hidegebb évszakokban része a napi rutinomnak, igaz ilyenkor napi több krémezés is ráfér a kezemre.

A felmérés szerint arctisztító tejet vagy tonikot a nők ötöde használ napi rendszerességgel, a magam részéről egyiknek sem vagyok használója. Tini koromban, amikor pattanásos volt a bőröm, akkor használtam csak tonikot, arctejet viszont nagyjából soha.

A heti rendszerességgel legkevesebbet használt kozmetikumok közé a ránctalanító arckrém (23%), a szemránckrém (22%), a feszesítő testápoló (16%) és a narancsbőr elleni krém (12%) tartoznak. Ez utóbbi egyébként kicsit túlzónak tűnik, nehezen tudom elképzelni, hogy a nők 12%-a heti rendszerességgel használna narancsbőr elleni krémet. A ránctalanítóknak a használata pedig meglepően alacsony.

A kutatást 2011 novemberében az NRC végezte, online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18–49 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.

Ti mit gondoltok? Nálatok hogyan alakul a krémek rangsora?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása