Smink & Makeup

Teszt: Maybelline Master Shape Brow Pencil (szemöldökceruza)

2013. március 02. spacegirl

A Maybelline tavaszi trendjénél és termékeinél már mutattam nektek a Master Shape szemöldökceruzákat. Három árnyalatban érkeztek, én a Dark Blond és Deep Brown árnyalatot próbáltam ki, a harmadik egy Soft Brown névre hallgató, középbarna árnyalat. Hivatalos leírása szerint a wax formula finom pigmentekkel keverve gondoskodik a természetes hatásról.

maybelline_master_shape_pencil_kollazsjpg.jpg

Maybelline Master Shape szemöldökceruzák: Dark Blond, Deep Brown (kattintásra megnő)

A Master Shape szemöldökceruzák praktikus, kétvégű kiszerelésben érhetők el. Egyik végén természetesen a ceruza, másik végén pedig egy spirál fésű található. Utóbbi nemcsak a szálak megigazítására használható, hanem a ceruza eldolgozására is, hogy természetesebb legyen a hatás.

A ceruza meglehetősen puha, ami azzal jár, hogy 1-2 használat után hegyezni kell. A ceruza kiszerelés ezzel együtt is praktikus, mert csak egy hegyező szükséges hozzá, egyéb applikátor, ecset nem. A formulája tényleg waxos, aminek az az előnye, hogy megzabolázza a rakoncátlan szálakat, segít formába hozni és úgy is tartani a szemöldököt. Így két funkciót lát el, egyrészt feltölti a hiányzó részeket, másrészt kordában tartja a szálakat.

Nem túl erősen pigmentált, így viszonylag természetes a hatása, nem kelt olyan látszatot, mintha "ki lenne húzva" a szemöldök. Én úgy használom, hogy apró vonalakkal végigmegyek vele a szemöldökömön, feltöltve a hiányzó részeket, majd átfésülöm a spirállal. Ilyenkor a szálak által nem fedett részekről kissé lekapja a festéket, amit nem árt utána javítani.

Az alábbi képeken láthatjátok, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban.

maybelline_master_shape_szemoldok.png

Maybelline Master Shape

A képek alapján láthatjátok az én haj- és szemöldökszínemhez a Deep Brown illik jobban, de a gyakorlatban ez már egy kicsit túl sötét nekem, valószínűleg pont a Soft Brown árnyalat lenne ideális.

maybelline_master_shape_szemoldok_vakuval.png

Maybelline Master Shape - vakuval

A vaku kissé kimossa a színeket, viszont látszik, hogy a ceruza szépen feltöltötte a szemöldökömből hiányzó részeket úgy, hogy az összhatás természetes maradt.

A szemöldökformázásra én az Anastasia Essential Brow Kitet szoktam használni, ami sajnos nagyon magasra tette nálam a lécet (a hatását lásd pl. itt). Azóta én a szemöldökpúder + színtelen szemöldökzselé kombóra esküszöm, de kétségtelen, hogy a Maybelline ceruzájának megvan az az előnye, hogy csak egy terméket kell használni, amely a színezés és a fixálás problémáját is megoldja, így gyorsabban lehet vele dolgozni (meg persze tizedannyiba kerül). Viszont mint szinte minden kettő (vagy több) az egyben terméknek, ennek is megvan az a hátulütője, hogy egyik funkciójában sem teljesít úgy, mint egy direkt csak arra szolgáló termék.

A tartósságával nem vagyok igazán elégedett, nagyjából egy fél nap alatt lekopik azokról a részekről, ahol ritkább a szemöldököm. Ahol rendesen fedik a szálak, ott jobban a helyén marad. Szerencsére jól szállítható, így nap közben is végezhetünk némi igazítást.

Az ára 1.900 Ft körül van, aminél azért van olcsóbb is ebben a drogériás kategóriában.

Nektek hogy tetszik, kipróbáljátok?

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása