Smink & Makeup

Napi smink: Green Smoke

2013. szeptember 07. spacegirl

napi_smink_green_smoke_1.jpg

Sminkblog ide vagy oda, én is azok közé tartozom, akik többnyire minden nap ugyanúgy sminkelnek, és az "igazi" színekhez legfeljebb alkalmakkor nyúlnak. Ha éppen "színes kedvemben" vagyok, akkor még a zöld az, amit szívesen használok, amit nem érzek idegennek magamon.

Ehhez az egyszerű napi sminkhez a csodaszép zöld árnyalatokat tartalmazó, 10-es számú YSL Pure Chromatics szemhéjpúder palettát, illetve az Urban Decay Naked Basics palettát használtam. Fekete szemceruzával kihúztam a felső szempillatő külső kétharmadát, majd egy ceruzaecset segítségével elsatíroztam. A szemem belső sarkába a Naked Basics fényes Venus árnyalatát használtam highlighterként. A mozgó szemhéj belső harmadára a Pure Chromatics paletta legvilágosabb zöld árnyalatát vittem fel, középre a középső zöldet, a szem külső sarkába pedig a legsötétebb zöldet, amit a mélyítővonalra is elsatíroztam. (Sajnos ez a képeken alig látszik.) Ennek a palettának a színei nagyon könnyen és szépen összedolgozhatók. A szemem alatt a külső kétharmadban a legsötétebb zöldet, a belső egyharmadban pedig a fényes highlightert használtam. A mélyítővonalon az éleket a Naked Basics Naked 2 árnyalatával satíroztam el egy pufi ecset segítségével. A szemöldökcsontra a Naked Basics sárgásbézs matt highlightere, a Foxy került.

Én azért használok matt highlightert a szemöldökcsonton, mert a szemhéjam meg van ereszkedve, és nem szeretném egy fényes highlighterrel még jobban felhívni rá figyelmet. (Sminktippek megereszkedett szemhéjhoz itt!) Ezen kívül azért, mert nem árt kombinálni a különböző textúrákat és finish-eket, mert bár a csak matt szemfestés szofisztikált és mutatós tud lenni, a csak fényes szemfestékeknél túlzottan diszkógömbös az összhatás.

green_smoke_ruzs.jpeg

Arc

Szem

Száj

  • YSL Rouge Pur Couture rúzs - 05

Ti szoktatok "színeket" használni a napi sminketekben vagy ragaszkodtok a natúr árnyalatokhoz?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása