Smink & Makeup

Másnapos vagy?

2013. október 26. spacegirl

Annyi baj legyen! Adunk néhány tippet, hogy hogyan tüntesd el sminkkel a másnap legnyilvánvalóbb jeleit az arcodról.

Másnaposnak lenni - mondjuk ki - szar. Fáj a fejed, száraz a szád, forog veled a szoba, amikor pedig a tükörbe nézel, egy vízfejű szörny néz rád vissza.

Az első dolgod, hogy a felpuffadt szemeddel kezdj valamit. Ilyenkor a legjobb, ha kotorsz a hűtőből valamit, amit rá tudsz tenni a szemedre 10-15 percre. Lehetőleg ne a margarinos dobozt, hanem inkább uborkát vagy jeget. Ha van időd, netalán már előző nap gondoltál rá, akkor behűthetsz koffeines teafiltereket is (persze nem szárazon). Ez segít majd levinni a puffadást. Ha van olyan szemkrémed, ami tartalmaz koffeint, akkor másnap feltétlen azt használd.

Egy kiadós italozás után az egész szervezet dehidratált, ami alól persze a bőröd sem jelent kivételt. Ilyenkor különösen figyelj a hidratálásra, és ha van primered, azt is használd a sminkelés előtt. A primerrel megelőzheted, hogy elmásszon az alapozó vagy hogy beleüljön az apró ráncokba, ami különösen fontos a meggyötört állapotodban.

Még az alapozás előtt érdemes felvinned krémes pirosítót az almácskákra, ami újra élettel tölti meg a fakó bőrt. Ráadásul sokkal természetesebb hatást érhetsz el, mint ha később pirosítanál.

A másnapos smink egyik fő feladata, hogy eltüntesse a szem alól a táskákat. A szem alá fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó, sárga színű korrektort vigyél fel.

Bármennyire is adná magát egy vastag vakolat, ami mögé elbújhatsz a világ elől, maradj a kevésbé erős sminknél, mind az alapozót, mind a púdert illetően. Alapozóból lehetőleg ne matt változatot használj, hanem fényesebbet, ami egészséges hatást kelt. Ha pirosas az arcod a hajszálerektől, akkor az alapozónál érdemes sárgásabb árnyalatot választani. Ne felejts el korrektorozni ott, ahol még átüt a pirosság, pl. az orr környéke tipikusan ilyen.

Másnap különösen fontos, hogy a szemöldöködet is megcsináld, mert egyrészt megemeli a tekintetet, másrészt segít elvonni a figyelmet a szemekről.

Ami a szemhéjpúdert illeti, matt színeket válassz, mert a csillámos változatok csak kiemelik a szemek duzzadtságát, illetve a ráncocskákat. Természetes, pl. világos barna színeket használj, amelyek eltüntetik a pirosságot, illetve feldobják a tekintetet.

Ha van szempilla göndörítőd, akkor ilyenkor véletlenül se felejtsd el használni. Olyan szempillaspirált válassz, amely hosszabítja a pillákat és így nyitja a tekinteted. Tartsd távol magad a dúsító spiráloktól, amiktől csak sötét árnyékot vetnének a pilláid - igen, a táskákra!

A szádra lehetőleg olyan rúzst válassz, ami hidratálót tartalmaz. Bármennyi vizet ittál is, valószínűleg még mindig ki vagy száradva, ami a szádon azonnal látszik. Ha már szalonképes állapotban vannak az ajkaid, nyugodtan válassz egy élénkebb színű rúzst, ami a puffadt szemedről inkább oda tereli a tekintetet.

Ez a bejegyzés egy korábbi írásunk "újratöltése".

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása