Smink & Makeup

Esküvői készülődés 7. - Időbeosztás és kitöltőprogram ötlet

2014. április 16. Katushka

Amikor szerveztük az esküvőnket, akkor igyekeztünk minden giccstől elzárkózni. Nem akartunk felesleges dolgokat, még akkor sem, ha azok mondjuk mások szerint cukik. Mi egyáltalán nem ilyenek vagyunk. Legyen minden egyszerű, szép és elegáns. Azt hiszem, hogy ezt sikerült is teljesítenünk.

Esküvőszervezéskor elengedhetetlen, hogy legyen pontos forgatókönyv, amihez mindenki tartani tudja magát. Nekünk is volt. Az első, amit tudtunk, hogy a templomi szertartás délután 1-kor fog kezdődni és kb. 3/4 2-ig fog tartani. A templom lépcsőjén még időzhettünk, amíg fotókat készítettünk, de fél 3-kor el kellett indulnunk, mert másik program kezdődött a templomnál. Ezek után a Symbolba érkezést 3- 1/4 4-re tettük. A polgári szertartásunk (ami egyébként nem a hivatalos állami szertartás volt, de erről majd később) 4-kor kezdődött és kb. fél 5-ig tartott. 5-kor kezdődött volna a vacsi és 7-ig tartott volna, de bulihoz 7 óra még korainak tűnt. Ki kellett találni valami olyan programot, ami kicsit kitölti az időt, de alkalmazkodik az elképzeléseinkhez.

7743_10151633337369642_7469465_n.jpg

Ekkor jött az isteni szikra, hogy rendeljünk lufipostát. Nem tudom, hogy ki ismeri, de aki nem hallotta róla, annak pár infó erről a jópofaságról. A lufiposta lényege, hogy egy előre megcímzett és felbélyegzett képeslapra (ami nem túl nehéz) rá kell írni egy ígéretet, jókívánságot. Ezt a képeslapot rá kell kötni egy lufira, madzaggal, majd azt együtt fel lehet engedni és ha valahol landol, akkor azt aki megtalálja, csak bedobja egy postaládába és már jön is az ifjú párhoz.

És hogy mi értelme van az ígéretnek? Nos annyi, hogy ha valamelyik képeslap visszajut a párhoz (merthogy meg van címezve) akkor azt az ígéretet bizony számon lehet kérni :) Ez nagyon sok szempontból jópofa és kedves dolog szerintem.

  • A pár részéről: jó közösségi program a lufi engedés, de ami igazán jó, hogy ha megérkezik egy-egy levél :)
  • A vendégek részéről: Jópofa üzeneteket küldhetnek és ők is izgulhatnak, hogy vajon megérkezik-e a "felajánlás"
  • A megtaláló/feladó részéről: nem sűrűn találkozik az ember ilyennel, ezért ha megtalálja valaki és elolvassa, akkor azt szinte biztos, hogy bedobja a postaládába

Nekünk nagyon jó tapasztalataink voltak ezzel kapcsolatban. Egy nagyon jó céget találtunk erre a célra, a Léggömbszigetet és a többiekhez képest még ők voltak azok, akik a legkorrektebb áron dolgoztak. Gondoskodtak tehát a megcímzésről, felbélyegzésről, lufikról, sőt még eldobható tollakat is lehetett rendelni, mert nem sokan mennek úgy lagziba, hogy toll van náluk. Nagyon rugalmasak, mert mondhatni kicsit későn szóltunk, az esküvő előtti héten...

lufiposta 1.jpg

Végül úgy alakultak a dolgok, hogy a polgári szertartásunk után elkezdődött a vacsora. Lement az előétel és a leves, majd a mikrofonba bemondták, hogy akkor most mindenki ragadjon tollat és véssen fel pár ígéretet az ifjú párnak. Hála az égnek az időjárás is kedvezett, mert amikor az előételt ettük, akkor még esett, de elállt és utána már egy csepp eső sem esett. Addigra ott voltak a lufik felfújva, madzagozva és ha valaki megvolt az irományokkal, akkor mehetett megkötni a képeslapot. A Symbol előtti téren a Puskás szobornál volt a gyülekező. Mindenki kezében volt lufi. Ezután jött az igazság pillanata, felengedtük a lufikat. Nagyon jópofa volt nézni, hogy milyen magasra szállnak, de akkor még nem is gondoltuk volna, hogy milyen messzire jutnak majd.

Az esküvőt követő héten már 3 képeslap vissza is jött. :) Az egyik Budaörsről, a másik Lábatlanról. A harmadikról nem derült ki, hol adták fel. Aztán csönd volt, de a következő héten megint jött három. Abból az egyik Dunaföldvárról, a másik Paksról, a harmadik szintén beazonosíthatatlan helyről. Azt gondoltuk, hogy többet már nem kapunk, mert már sok idő eltelt. De aztán jött a nagy öröm, mert a legjobb barátnőmék üzenete landolt a postaládánkban 3 héttel az esküvő után, Bugacról. :) Belinkeltem a helyszíneket, hogy lássátok, milyen nagyon messzire eljutottak ezek a kis lufik. Azóta is minden nap lesem a postalását, hogy érkezik-e még, de azóta már nem jött több.

lufiposta 2.jpg

Külön jó érzés egyébként, hogy vannak emberek, akik nemcsak, hogy megtalálás után feladják, de ők is üzennek nekünk. Az egyiknek nagyon kedves storyja van :) Egy hölgy adta fel ezzel a kommenttel:

A tanyánkra esett a lufi, épp egy nagy buli volt. A lehető legjobbat kívánunk Nektek!

Hugi

De ez még mind semmi :) az összes vendégük aláírta a képeslapunkat, úgyhogy a barátnőm és párja aláírása mellett még vagy egy tucat aláírás volt rajta és mindenki a legjobbakat kívánta. Ez olyan kedves dolog volt szerintem, hogy azóta is mindig elmosolyodom, amikor csak rágondolok.

Azért remélem, hogy érkeznek még vissza levelek, de már a meglévőknek is nagyon örültünk. Persze az érintetteknek már szóltunk, hogy készüljenek, mert mi bizony be fogjuk hajtani az ígéreteket :)

Ez a bejegyzés egy korábbi posztunk "újratöltése".

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása