Smink & Makeup

Szemöldök 1x1 - színezés

2013. április 24. spacegirl

A szemöldök 1x1 előző részében az ideális formáról és annak kialakításáról olvashattatok. Most pedig a további tökéletesítésről, színezésről lesz szó.

A kellékek, amiket érdemes otthonra beszerezni:

szemoldok_termekek_anastasia.jpg

  • a színezéshez: megfelelő színű, hideg (!) tónusú, matt szemhéjpúder (szemöldökpúder) vagy szemöldökceruza
  • highlighterként: a bőrnél 1-2 árnyalattal világosabb szemhéjpúder vagy ceruza a szemöldökcsontra
  • ecsetek: ferde ecset (szemöldökpúderhez), szemöldökfésű
  • opcionálisan: színtelen vagy színezett szemöldökzselé, festő sablonok (stencilek)

A szemöldökszínezés legfőbb szabálya, hogy szőke haj esetén a szemöldöknek egy-két árnyalattal sötétebbnek kell lennie, sötét haj esetén pedig legalább egy árnyalattal világosabbnak. Sötét szem esetén lehet sötétebb a szemöldök, világos szem esetén azonban ez túl nyers hatású.

A tökéletes szín megtalálásához használhatjátok Bobbi Brown ábráját:

Color-Chart-for-Eyebrows3-500x640.jpg

A szemöldök színezéséhez is a legkülönfélébb textúrák közül választhatunk:

  • szemhéjpúder/szemöldökpúder (természetesebb hatás)
  • ceruza (erőteljesebb hatás)
  • krémes festék (erőteljesebb hatás)
  • szemöldökfilc (erőteljesebb hatás)
  • szemöldökzselé (természetesebb, rendezett hatás, ill. fixálás)

Én a szemöldökpúdert részesítem előnyben, mert szerintem annak van a legfinomabb, legtermészetesebb hatása. A szemöldök formázását azzal érdemes kezdeni, hogy átfésüljük a szemöldököt és kiszedjük az esetleges kósza szálakat, lenyessük a kilógó részeket. (Lásd az előző bejegyzésben.) Ezt követően már jöhet a színezés. Textúrától függetlenül fontos, hogy ne egy mindenhol egyformán erős, egybefüggő formát próbáljatok létrehozni.

Szemöldökformázás lépésről lépésre:

szemoldok_lepesrol_lepesre.jpg

  1. Általában természetes hatású sminket viselek, a szemöldököm esetében nem célom egy erőteljesen definiált forma, csupán egy rendezettebb hatás és a visszanövesztés után hiányosan maradt részek feltöltése. Először a kívánt formát szoktam kijelölni.
  2. Ezt követően megyek végig a teljes szemöldökömön, feltöltve a hiányos részeket. Amikor színezitek a szemöldököt, fontos, hogy ne a bőrt próbáljátok meg besatírozni, hanem inkább a szemöldökszálakat színezzétek, méghozzá a növekedésükkel megegyező irányban. Ha ceruzát használtok, akkor apró vonalakat húzzatok, mint amilyenek maguk a szálak, semmiképpen se egybefüggő formát rajzoljatok. A szemöldöknek egy finom színnel kell kezdődnie, majd középen sötétebben folytatódnia, végül ismét világos színnel végződnie. Én az Anastasia Essential Brow Kitemben lévő dupla szemöldökpúder két árnyalatát használom erre a célra.
  3. Ha készen vagytok a színezéssel, akkor a szemöldökfésűvel fésüljétek át, így sokkal természetesebb lesz a hatás. Ha definiáltabb szemöldököt szeretnétek, akkor ezután végigmehettek a széleken korrektorral, így élesítve a formát.
  4. Ha készen van a szemöldök, akkor a szemöldökcsontra (és a szem belső sarkába) vigyetek fel highlightert. Én matt highlightert szoktam használni, mert kissé meg van ereszkedve a szemhéjam és nem akarom ezt a területet egy fényes színnel még jobban kiemelni.
  5. Dolgozzátok el a highlightert az ujjatok vagy egy ecset segítségével. Én a Sigma P82-es ecsetet szeretem használni erre a célra.
  6. A kész szemöldököt érdemes átlátszó zselével fixálni, hogy igazán tartós legyen az eredmény.

Nekem összességében a szemöldökpúder és átlátszó szemöldökzselé használata vált be leginkább, minden nap ezt a kombinációt használom.

Ha szinte egyáltalán nincsen szemöldökötök, akkor jó szívvel ajánlom Mara posztját, ahol a saját példáján mutatja be, hogy ilyen esetben mi a teendő.

A - legalábbis szerintem - két legszebb szemöldökű sminkguru, Kandee Johnson és Nikkie videóját mindenképp érdemes megnézni, sok hasznos fogást leshettek el tőlük:

Végül pedig összegyűjtöttem azokat a teszteket nálunk, amelyekben szemöldökre való termékek szerepelnek:

Bízom benne, hasznos volt a számotokra ez a két poszt! Ti hogyan szoktátok formázni a szemöldökötöket?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása