Smink & Makeup

Nyári túlélőkészlet

2013. május 15. spacegirl

Be kell vallanom, hogy nem szeretek túl sok cuccot magammal vinni, különösen ha csak egy kis esti kimozdulásról van szó. Most, hogy erősen a nyakunkon a nyári szezon, jönnek a fesztiválok és a kisebb-nagyobb utazások, hétvégi programok, különösen aktuálissá vált a nyári túlélőkészletek beizzítása.

Egyébként sem vagyok a vastag vakolatok híve, nyáron pedig különösen nem, ezért többnyire csak a legalapvetőbb kellékeket szoktam magammal vinni a sminkem felfrissítésére, illetve az esetleges kedvezőtlenebb higiéniai viszonyok túlélésére. Íme a szokásos esti túlélőkészletem tartalma, és hogy miért ezeket viszem magammal:

nyari_tulelokeszlet.jpg

  1. YSL Touche Eclat. Ezzel a kis csodatollal egyszerűen el tudom tüntetni a fáradtság jeleit, illetve könnyen letörölhetem vele az esetleg elkenődött szempillaspirált vagy rúzst.
  2. MAC Blot Film mattató lapocskák. Talán nem is kell nagyon ragozni, remekül felszívják az arcról a felesleges zsírt, így a melegebb estéken sem csillogok úgy, mint egy diszkógömb.
  3. "Multifunkciós" rúzs. Egy olyan rúzs, ami hidratálja is az ajkakat, és lehetőleg több célra, azaz mondjuk krémpirosító helyett is lehet használni. Nagy szerelem nálam most az YSL Rouge Volupte Sheer Candy és Shine, mindkét termék szuperül használható több célra is.
  4. Travalo mini parfümös palack. Róla is már áradoztam nektek, nagyon praktikus kis darab, beletölthetjük a kedvenc parfümünket és alig foglal helyet. Természetesen a Manifesto van benne.
  5. Steril-O-Sept kézfertőtlenítő. Szintén nagyon praktikus, és nem a szokásos "kinyomós" gél formátumú, hanem egy hosszúkás és vékony csomagolású, folyékony termék spray adagolóval, elfordítással nyitható-zárható kupakkal.

Ha utazásról van szó, akkor ez még persze kiegészül egy sor dologgal:

  • Sminklemosó, arclemosó, hidratáló krém, ajakbalzsam. Utazásnál sokszor lemondok az otthoni kedvenceimről és amiből csak lehet, mintákat viszek magammal. Ezek egy része a Pixiboxból származik, más részét kaptam, harmadik részét külön vettem. Sminkletörlő kendőt mindig viszek magammal.
  • BB krém vagy alapozó. A napi használatnál a BB krémeket preferálom, kedvencem a Missha Signature,  ebből sajnos nincsen mintám, de azért általában belegyömöszölöm a neszeszerbe. Ha nagyon spórolni akarok a hellyel, akkor alapozó mintát viszek magammal. Ezeket inkább csak akkor használom, ha konferenciára megyek, nyaralásnál nagyon ritkán.
  • Korrektor. Általában csak az YSL TE highlightert szoktam használni, de ha éppen ronda korszakát éli a bőröm, akkor bedobom a neszeszerbe a Coverderm extra erős fedésű korrektorát is, biztos, ami biztos.
  • Púder. Szintén csak konferencia-kellék nálam, igyekszem praktikus, kisebb csomagolásút vinni magammal.
  • Szemhéjpúder paletta. Ebből szigorúan egy darabot viszek utazásnál, általában az Urban Decay Naked 1-et vagy 2-t, vagy ha kevesebb helyem van, akkor az UD Ammo palettát, amiben benne van a két kedvenc árnyalatom a Naked 1-ből, illetve színek-színek-színek.
  • Szemöldök szett. Természetesen az Anastasia Essential Brow Kitet viszem magammal, ha spórolni akarok a hellyel, akkor a szemöldökpúdert, ecsetet és átlátszó szemöldökzselét veszem ki belőle.
  • Szempillaspirál. Ha nyár van, akkor érdemes vízálló spirált választani, például a Lancome Hypnose Star WP változatát.
  • Ecsetek. Ilyenkor mindig a Sigma Mr. Bunny utazós szettet viszem magammal, belepréselve még néhány kedvelt ecsetemet (a Sigma paletták kétvégű szuperpraktikus ecseteit, ill. a P82-t és a MAC 239-et).

Ti mit visztek magatokkal a bulis túlélő és az utazós neszeszerben?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása