Smink & Makeup

20 módszer a (majdnem) azonnali boldogsághoz

2014. március 29. spacegirl

A boldogság legalább annyira fontos az egészség szempontjából, mint az étrend és a mozgás. Ha mostanában nem voltál önmagad, ne aggódj, vannak módszerek arra, hogy szinte azonnal jobban érezd magad.

happiness.jpg

  1. Játssz valamilyen játékot (ne a telefonodon)! Akár a családoddal, akár a barátaiddal játsszatok valamit. Ha jó társasággal vagy körülvéve és még egy kis barátságos versengés is van a dologban, akkor szinte biztosan jól fogod érezni magad.
  2. Mosolyogj! Ha kétségeid vannak, mosolyogj! A mosoly ragadós és nem mellesleg segít oldani a stresszt, javítja a hangulatot és boldogság hormonokat szabadít fel.
  3. Sétálj! Ha valami nem stimmel a munkában vagy otthon, sétálj egyet a szabadban. Nem kell hosszúnak lennie, de egy gyors mászkálással friss levegőhöz juthatsz és kitisztítja a gondolataidat.
  4. Hívj fel egy barátot! Ne szöveges üzenetet küldj, hanem telefonálj. Egy közeli barát felhívása remek alkalom arra, hogy kibeszéld magadból a gondokat és tanácsot kérj valaki olyantól, akiben megbízol.
  5. Próbálj ki valami újat! Ez remek alkalom arra, hogy kiszakadj a napi kerékvágásból. Próbálj ki egy új edzésformát vagy éttermet vagy egyszerűen csak egy másik útvonalon menj a munkába.
  6. Kapcsolódj le! Kapcsold ki a kütyüidet és szabadulj meg a közösségi médiától legalább pár percre.
  7. Énekelj (hangosan)! Énekelj egy kicsit a zuhany alatt vagy mondjuk az autóban. Biztosan jobban fogod érezni magad még ha nem kapsz is érte lemez szerződést.
  8. Jelentkezz önkéntes munkára! Semmi sem jobb érzés annál, mintha másoknak segítünk. Egész más lesz a helyzet tőle és még új barátokat is megismerhetsz.
  9. Készíts egy listát, hogy miért lehetsz hálás! Sokszor könnyebb a negatív dolgokra figyelni vagy olyasmire, amid nincsen meg. Rögtön jobb lesz a hangulatot, ha azokra figyelsz, amikért hálás lehetsz, legyenek akár nagy, akár kis dolgok.
  10. Egyél egy jót! Készíts például lóbabot, ami nagy koncentrációban tartalmaz L-dopamint, ami javítja a kedélyállapotot és csökkenti a depressziót, arról már nem is beszélve, hogy laktató, de alacsony a kalóriatartalma. De lássuk be, bármilyen finom étel azonnali örömforrást jelent.
  11. Jógázz! Még a hírességek is tudják, mennyi áldásos hatása van a jógának az egészségre. Itt találsz egy 10 perces programot erre, de persze elmehetsz egy stúdióba is.
  12. Kapcsolj ki! Lehet, hogy csak egy kis szünetre van szükséged. A vakáció tervezése helyett nézz körül a környéken. Talán csak annyira van szükséged, hogy új helyeket fedezz fel és értékeld, ami körülötted van.
  13. Haladj a céljaid felé! Ne azzal foglalkozz, hogy a végső cél még messze van, hanem tegyél egy apró lépést a megfelelő irányba. Ha tudod, hogy jó irányba haladsz az álmaid elérése felé, az boldoggá fog tenni.
  14. Szórakozz a konyhában! Ha nem is vagy nagy szakács, remekül ki tud kapcsolni, ha új hozzávalókat vagy új recepteket próbálsz ki. Ha nem tudod, hol kezdd, akkor ajánljuk figyelmedbe a Csirkemell rizzsel blogot, csupa alacsony kalóriatartalmú, egészséges és finom étellel.
  15. Meditálj! A meditáció remek mód arra, hogy erősítsd a kapcsolatot a lelked és a tested között. Az áldásos hatások mellett ráadásul ingyen is van.
  16. Legyen egy jó szavad! Mosolyogj és legyen néhány őszinte, kedves szavad egy másik emberhez.
  17. Tegyél rendet! Ha megszabadulsz a rumlitól és rendet teszel, az megújítja a környezetedet. Ugyancsak remek kezdőpontja a későbbi terveknek.
  18. Élj a mának! Ahelyett, hogy a múlton aggódnál és a jövőn szoronganál, élvezd a "most" pillanatát.
  19. Pihenj! Ha nehezen tudsz megszabadulni a napi gondoktól, töltsd újra magad egy kis pihenéssel. Egy rövid alvás a testnek és a léleknek egyaránt megnyugvást ad, és segít másképp látni a dolgokat ébredés után.
  20. Tudd, hogy minden rendben lesz! Ne felejtsd el, hogy mindig rendben lesz.

via Fitsugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása