Smink & Makeup

Újévi fogadalmak: Lesz egy rendes neszeszerem! (2)

2014. január 09. spacegirl

chanel_counter.JPG

Ma folytatjuk a tegnap elkezdett posztunkat arról, hogy milyen termékeket és eszközöket érdemes beszerezni a neszeszerbe.

7. Ceruzák

A fekete szemceruza is egy olyan darab, ami általában mindenkinek a neszeszerében megtalálható. Ha fejleszteni akarunk ezen a téren, akkor nem árt, ha szert teszünk legalább egy egészen puha és egy keményebb (de nem nagyon kemény) fekete ceruzára. Az előbbit használhatjuk a szemhéjon alapként, utóbbival pedig kihúzhatjuk a szemünket akár alul, akár felül. (Akinek kontaktlencséje van, annak különösen érdemes figyelnie erre, ugyanis a vízvonalon használt túl puha ceruza gyorsan a lencsére kenődve végezheti.)

Ami a színeket illeti, a barna és a bézs szemceruza hasonlóan hasznos, a barnát használhatjuk a fekete helyett, ha csak természetesebb kontúrt szeretnénk (mehet a mélyítővonalra is), a bézst pedig a vízvonalon a szem nagyítására vagy akár highlighterként. A szemceruzákról ITT olvashattok még bővebben.

Ha a szemöldöködet inkább ceruzával húznád ki, akkor szerezz be egy a hajszínednél 1-2 árnyalattal világosabb szemöldökceruzát. Ezek a szemceruzáknál viaszosabbak szoktak lenni, így egyúttal a helyükön is tartják a szemöldökszálakat (bár sajnos nem olyan mértékben, mint egy szemöldökzselé).

A szájceruza szintén nem tartozik a nélkülözhetetlen termékek közé, bár kétségtelen, hogy könnyebben kialakítható vele a tökéletes kontúr és tartósabbá teszi a rúzsozást. Ha használsz szájceruzát, akkor a színe a rúzséhoz legyen hasonló. A szájceruza használatáról ITT olvashatsz részletesen.

Kedvencek:

Ingrid: MAC - Smolder (puha), Urban Decay Glide-on Eye Pencil - Zero (keményebb)

Kata: MAC Pro Longwear Eye Liner - Black Ice (krémes puha)

8. Tus

A tus szinte kötelező darabbá nőtte ki magát, de azért - és most következzen a szentségtörés! - lássuk be, hogy lehet nélküle élni. Legalábbis biztosan szebb egy smink tusvonal nélkül, mint egy ronda, göcsörtös, felemás tusvonallal.

A tusvonalat sokat kell gyakorolni, amíg tökéletes lesz, és lehet, hogy többféle tust is ki kell próbálni, míg megtaláljuk az igazit. Ha ezeket el tudjuk fogadni, akkor érdemes csak kezdőként belevágni a "tusolásba". Sokak szerint a filces tusokat a legkönnyebb használni, de én (Ingrid) például jobban szeretem a zselés tusokat, sőt még jobban a kevésbé ismert cake linert, amit vékony vizes tusecsettel kell használni.

Ha eddig még nem használtál tust, és idén szeretnéd elkezdeni, akkor ITT és ITT találsz segítséget.

Kedvencek:

Ingrid: Bobbi Brown zselés tus, Maybelline zselés tus

Kata: MAC Fluid Liner - Black track (zselés tus)

9. Szempillaspirál

A szempillaspirál a szemceruzához hasonlóan már valószínűleg mindenkinek a gyűjteményében ott figyel. Kérdés persze, hogy mennyi ideje, hiszen ezeket a termékeket 3-6 havonta ki kell(ene) cserélni. Mivel ilyen rövid életű jószágokról van szó, szerintünk csak akkor érdemes drága (luxus) spirálokba beruházni, ha vagy nagyon sok felesleges pénzünk van vagy ajándékba vesszük valakinek, akit nagyon szeretünk.

Ha szívesen olvasnál még a spirálokról, akkor a formulákról ITT, a kefékről ITT, a leggyakoribb spirálozási hibákról pedig ITT tájékozódhatsz.

Kedvencek:

Ingrid: YSL MVEFC Baby Doll (jó, tudom, hogy ez ellentmond a fentieknek), L'Oreal Paris Lash Architect

Kata: Clinique High Impact Mascara

10. Műszempilla

A műszempilla sem kötelező darab, de alkalmakkor sokat tud dobni a megjelenésen. Mivel a tincses pillákat egyszer, a soros pillákat pedig legfeljebb néhány alkalommal lehet viselni, ezekből sem érdemes nagyon drágát beszerezni. Arra viszont figyeljetek, hogy a ragasztótok jó minőségű legyen, a műszempillák mellé csomagolt változatok általában használhatatlanok. A műszempilla fajtáiról és felragasztásáról ITT olvashatsz részletesen.

11. Rúzs

A rúzs megint csak a szemfestékhez hasonló állatfajta, legalábbis abból a szempontból, hogy az elérhető választék szinte végtelen. Ha most építed a készletedet (saját magadnak), akkor érdemes egy világosabb, egy sötétebb és egy nude rúzst beszerezned. A tökéletes nude rúzs kiválasztásához ITT találsz segítséget, a sötétebb árnyalatok viseléséhez ITT, további tippeket és trükköket pedig ITT olvashatsz.

A vörös rúzst nevezhetnénk kötelezőnek, de nem fogjuk, egyrészt mert eléggé alkalmi, másrészt mert sokan nem érzik magukat otthonosan ilyen élénk árnyalatokkal. Ha viszont elköteleződtél a vörös mellett, és még nem lelted meg az igazit, akkor ITT találsz segítséget a tökéletes árnyalat kiválasztásához.

A rúzs olyan kategória, amiből a drogériában is nagyon jó termékeket lehet találni, mégis annyira csodálatos dolog megkaparintani egy-egy luxus darabot, aminek általában már a csomagolása is maga a tökély. Döntse el a pénztárcád, hogy ebből milyet választasz, a józan ész a drogéria felé vezényel, az biztos.

Kedvencek:

Ingrid: YSL Rouge Pur Couture - 05 és 09

Kata: MAC Lipstick - Pretty Please

12. Szájfény

Szájfénye a spirálhoz és a fekete szemceruzához hasonlóan szinte mindenkinek van. Pigment tartalom szempontjából a szájfények nagyon széles skálán mozognak, vannak olyanok, amelyek teljes fedést adnak, és persze olyanok is, amelyek csak éppen hogy egy kis színt vagy teljesen átlátszóak. A világosabb szájfények nagyon praktikusak akkor, ha csak gyorsan (akár tükör nélkül) fel akarunk dobni valamit az ajkunkra, így első körben néhány ilyen árnyalatot érdemes beszerezni. Szájfényt is nyugodtan vegyél drogériás árkategóriában.

Kedvencek:

Ingrid: Too Faced Glamour Gloss - EroticMaybelline Color Sensational Shine Gloss - 420

Kata: MAC Plushglass - Pretty Plush

13. Ecsetek és egyéb eszközök

Az ecsetek használata komoly minőségi ugrást jelent a sminkelésben. Ha megfogadtad, hogy idén kicsit komolyabban veszed a sminkelést, akkor mindenképpen érdemes ecsetekbe beruházni. Ha jó minőségű, elérhető árú ecseteket keresel, akkor nézz körül a BőszEcsetek között. Ha szettet vásárolsz, olyat keress, amiben az alábbi ecsetek megtalálhatók:

  • Arcra: alapozóecset (javaslat: kabuki!), púderecset, pirosítóecset (alapozóecsetek és szivacsok ITT)
  • Szemre: első körben: árnyékoló ecset, satírozó ecset, ceruzaecset, második körben: szemöldök ecset, korrektor ecset, tusecset (további hasznos ecsetek ITT)

Az ajakecset praktikus, de nem nélkülözhetetlen darab, a rúzsokkal és az applikátoros szájfényekkel el lehet boldogulni nélküle is.

Ami még nem árt, ha van a neszeszeredben a teljesség igénye nélkül:

  • vattakorong
  • kozmetikai tisztító (fültisztító)
  • szempillagöndörítő
  • szemöldökcsipesz
  • hegyező
  • kisolló
  • mixelő paletta (ezen tudod könnyen kikeverni a különböző árnyalatokat)
  • spatula (ezzel tudsz - az ujjad helyett :) - higiénikusan belenyúlni a termékekbe)
  • hajgumi, hajcsat
  • kézfertőtlenítő zselé
  • sebbenzin/ecsetmosó folyadék + kis tégely (ecsetmosáshoz)
  • szemcsepp (pl. bevérzés esetére)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása