Smink & Makeup

Vegyél sminket ajándékba!

2011. december 16. spacegirl

Nyakunkon a karácsony... Rendes sminkes blogként nem is javasolhatunk mást, mint hogy sminkcuccokat vegyetek ajándékba - legalábbis a barátnőknek és nőismerősöknek!

Sminkterméket venni mondjuk nem a legegyszerűbb dolog, egyrészt ugye az ajándékozó esetleg nem ért hozzá, másrészt pedig nagyon könnyű mellétrafálni és csilliárdokért venni valamit a fióknak. Először is nézzünk meg, hogy mi az, amit szerintünk ebben a témában nem érdemes ajándékba venni.

Alapozó. Szín, tónus, fedés, finish - egy sor szempontot figyelembe kell venni, amihez az alanyunknak egyszerűen ott kell lennie. Nélküle nem fog menni.

Korrektor. Nahát itt aztán megint csak van bonyodalom, hogy mire is szeretné az illető használni: a szeme alá vagy éppen a bőrhibáira. Nemcsak nehéz kiválasztani a megfelelő színt és textúrát, de nem is túl tapintatos ajándék, nem javasoljuk.

Púder. A púder praktikus dolog, hiszen ezzel fixáljuk a sminkünket meg küzdünk a zsír ellen, és bár szoktak lenni kedvencek, nem az a dolog, amiért az ember lánya különösebben lelkesedik.

Pirosító. A pirosítás az egyik legfontosabb dolog a sminkelésben, de legalább annyira személyes "műfaj", mint az alapozó vagy a korrektor kiválasztása. A jó pirosító pont olyan színű, mint a természetes arcpírünk, amit nélkülünk ugyebár nem egyszerű megállapítani.

Na de nem azt keressük, hogy mit ne vegyünk ajándékba, hanem hogy mit igen. Elsősorban nem a drogériákban és parfümériákban összerakott csomagokból szemezgetünk most Nektek, hanem olyan termékeket szedünk össze, amiket kipróbáltunk, szerettünk és merünk ajánlani, illetve néhány kifejezetten ünnepi kollekciót a márkák kínálatából.

Szóval, amit szerintünk érdemes:

Szemhéjpúder paletta. Idézd fel, hogy milyen színeket szokott a viselni, aki az ajándékot kapja. Ha visszafogott, természetes sminket hord, eszedbe ne jusson valamilyen páva palettát adni ajándékba. Mi arra szavazunk, hogy natúr palettát válassz, az szinte biztosan nem pihen majd a fiókban! Ha egy palettát kellene választani mind felett, akkor az Urban Decay Naked palettáját (a fenti képen az 1-es) mondanánk, amivel gyönyörű nappali sminkeket lehet készíteni, de estére sem hagy senkit cserben. A Naked palettát az Ebayről tudod beszerezni, de vigyázz, mert hamisítják. (Időközben kijött a Naked 2 is, de azért nem ér a híres előd nyomába.) Ha olcsó, de jó minőségű palettát keresel, akkor a Sleek palettái közül válassz, például a Nude kollekcióból az Au Naturelt. Ha luxust ajándékoznál, nyugodt szívvel válaszd a Chanelt (2).

Rúzs, szájfény. Szájravalót eggyel trükkösebb választani, különösen, ha rúzsról van szó. Sokan inkább csak szájfényeket hordanak és a rúzst meghagyják az ünnepi alkalmakra. Ha a választott bevállalósabb színeket is hajlandó hordani, akkor szívből ajánljuk a L'Oreal Paris Color Riche Perfect Red hidratáló rúzst (3) vagy a luxus híveinek a Lancome La Laque Fever szájfényeit (4). Ha pedig mindenek fölött szeretnél imponálni igazi luxuscikkel, akkor válassz egyet az Armani rúzsai (5) közül. Az olcsó, de jó kategóriában pedig ott a BarryM.

Highlighter. A highlighter nevéhez híven arra való, hogy kiemelje a kiemelni valót. Egy ilyen terméknek valaki olyan fog örülni, aki azért már otthonosabban mozog a sminkelésben. Ebben a kategóriában az év kedvence nálunk az Yves Saint Laurent Touche Eclatja (6) volt. Szerencsére highlightert nem olyan nehéz választani, mint alapozót vagy korrektort, neki 1-2 árnyalattal kell világosabbnak lennie a bőr színénél. Ez a toll egy kis csoda és minden lány legjobb barátja!

Szempillaspirál. Szempillaspirált gyakorlatilag mindenki használ, de itt sem egyszerű a választás, hiszen a "nedvességétől", illetve a kefe méretétől és attól függően, hogy mennyi festéket vesz fel, nagyon különböző lehet az eredmény. Ha tutira akarsz menni, akkor válaszd a Lancome Hypnose ikonikus spirált (a Doll Eyes változata (7) is teljesen rendben van!), de a MAC Haute & Naughty (8) is eléggé bombabiztos választás. Míg egy szemhéjpúder palettára vagy rúzsra hajlamosabbak vagyunk beruházni, addig szempillaspirálra nem feltétlenül, hiszen az a felbontás után mindössze fél évig használható és különben is fogyóeszköz. Azt mondjuk, hogy aki ilyet ajándékoz, az inkább a prémium vagy luxus kategóriából válasszon, hiszen átlagos, olcsó szempillaspirálja mindenkinek van. Ha már a szempillánál tartunk, a szempilla göndörítő (9) egy olyan szuper kellék, ami sok lánynak nincs, de csak azért, mert még nem tudják, mire képes ez az eszköz! Egy jó kis spirállal összecsomagolva mindenesetre szerintünk tökéletes ajándék. (Mondjuk egy férfitől kifejezetten meglepő is lenne...)

Szemceruza. A szemceruza a másik, amit gyakorlatilag mindenki használ. Éppen ezért itt is azt mondjuk, hogy egy különlegesebb darab lehet jó ajándék. A prémium kategóriából a MAC-et mondanánk (10), a luxusból pedig az Armanit (11) - azt, amelyiknek a másik végén egy applikátor lakik.

Parfüm. Parfümből a legegyszerűbb ajándék persze az, amiről tudjuk, hogy az illető szereti, használja. Új illatokkal a legritkább esetben érdemes kísérletezni, különösen, hogy az az illetőn még változik is. Az utóbbi évek Bulgari mániája után nekem idén a nehezebb illatok közül a Gucci Guilty (12, harmincasoknak!), a könnyű, gyümölcsös illatok közül a Lancome Tresor Midnight Rose (13, inkább húszasoknak!) volt a kedvencem.

Körömlakk. A körömlakkok közül a profi választás mindenképp az OPI (14), a luxusmárkák közül pedig a Diort ajánlanánk (15). Színben pedig olyat, amilyet az illető szerintetek hordana. Aki mindig francia manikűrt visel, az valószínűleg kevésbé lesz nyitott egy őrült zöld lakkra, még ha szerinted hihetetlenül jól néz is ki. Ha valami egyedit adnál, akkor ott a megosztó töredezett vagy a különleges mágneses lakk.

Szettek. A legtöbb dekorkozmetikum gyártó cég karácsony alkalmából piacra dob limitált kollekciókat vagy erre az alkalomra összeállított kedvezményes csomagokat. Ilyen csomagokat kínál többek között a Clinique is, amely több kis neszeszer csomagot állított össze, hogy minden korosztály megtalálhassa a magához illőt. Limitált kollekcióval jött ki többek között a MAC (Ice Oarade, Glitter and Ice, Dazzlesphere), az Artdeco és a Guerlain is. Ezeknek a kollekcióknak az a jellegzetessége, hogy olyan termékeket tartalmaznak, melyek nagyon ritkán térnek vissza a márka életébe vagy leginkább soha. Itt is könnyedén választhatunk, csak figyelembe kell venni, hogy az ajándékozott milyen színeket használ a mindennapokban. (A Krémmánia külön posztot szentelt a témának, érdemes benézni hozzájuk!)

+1: Sminktanácsadás. Egyre népszerűbb ajándék a sminktanácsadási utalvány. A hölgyek pár órás oktatás alatt elsajátíthatják a sminkelés alapjait és fortélyait, megismerik és megtanulják használni az anyagokat, eszközöket. A sminkesek megmutatják nekik, hogy milyen alapozót, púdert, színeket használjanak a bőrtípusuknak megfelelően. Így karácsony környékén nagyon praktikus ajándék lehet a szépülni vágyó hölgyek körében. Ám figyelni kell arra, hogy hol veszünk utalványt, mert ahol csak arra hajtanak rá, hogy termékeket adjanak el, ott biztosan nem fogja az ajándékozott megtanulni sminkelni magát.

A posztot közösen írtuk: Kathuska, Judit, Blondiegirl és Spacegirl.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása